KIÜTÉS

"Sértegették őt" - kőkemény kiütés, Növényi Norbi büszke lehet a fiára

SZS

Létrehozva: 2023.06.18.

Módosítva: 2023.06.19.

Megingathatatlan ifjabb Növényi Norbert! Chicagóban a hetedik győzelmét aratta ketrecharcban, eddigi sikerei közül hat volt kiütés.

Fia kiütéses diadalát követően az olimpiai aranyérmes édesapa, Növényi Norbert beszélt Norbival az Egyesült Államokban, majd nyilatkozott a Borsnak. Az olimpiai bajnok birkózó fia, 46 másodperc alatt kiütötte a lengyel Kamil Oniszczukot.

Fotó: Bencsik Ádám

Látta, hogy a lengyel rivális ökölvívásban nem túl képzett, ezért az ötödik kőkemény jobbkezes ütésével földre küldte

 – elemzett Növényi. - A padlón - mert ezt a szabályok nem zárják ki - aztán tovább ütötte, emiatt a játékvezető beszüntette a küzdelmet. 

Nono becenevű fia taktikai értelemben tökéletesen felkészült londoni társaival, azt a stílust gyakorolta, ami a meccsen aztán gyümölcsözött. A fogyasztása tökéletesen sikerült, a 84 kg-os súlycsoportban vívott meccsére előzetesen tíz kilót leadott.

– Huszonhárom éves, szerintem két év múlva megküzdhet a világbajnoki címért – tippelt Növényi-papa. 

Nono a K.O. után látványos táncot járt a ketrecben, aminek kapcsán édesapja elújságolta: ez nem csak spontán örömének kifejezése, hanem egy hatékony marketingfogás.

– A Bellator-szervezet által kiírt meccseket a helyszínen lévő, illetve a tévékészülékek előtt ülő nézők miatt szponzorok hada figyeli – magyarázta Növényi-papa. – Egy ilyen, a találkozó utáni tánckoreográfia elnyeri a támogatók tetszését, következésképpen nő a bevétel. 

A kiváló boksztechnikát látva megkérdeztük az idősebbik Növényit, tervezik-e, hogy Nono bokszolóként szerepeljen az olimpián?

– Ez téma volt, de nem vágunk bele, elvégre a ketrecharc rengeteg energiáját felemészti. Másrészt a mostani győzelme után a kanapén ülő önjelölt „szakértők” a közösségi oldalakon utálkozó, lefitymáló sértéseket vágtak a fejéhez. Az utóbbi az egyik oka annak, hogy nem idehaza, hanem Angliában él, és készül – válaszolta birkózó olimpiai aranyérmesünk. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek