Sérülések

Borzalmas időszak, Valkusz Máté komoly fájdalmakkal küzd

CHI

Létrehozva: 2023.06.30.

Sérülésekkel küzd a magyar teniszező. Valkusz Máté a sarkát és a derekát fájlalja, ezért kénytelen volt lemondani a szereplést a hétfőn kezdődő wimbledoni versenyen.

A jövő héten ismét versenyezne a teniszező Valkusz Máté, aki derékfájdalmai miatt hétfőn visszalépett a wimbledoni Grand Slam-torna selejtezőjétől. A világranglista 206. helyezettje szerdán a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a salakos borításon nagyon sokat csúszkál játék közben, ezért a sarkában kialakult egy enyhe gyulladás. Amikor erre injekciókat kapott, nem pihent eleget, két napig bicegett, ennek tulajdonítja, hogy becsípődött a dereka.

Valkusz Máté
Valkusz Máté Fotó: Dömötör Csaba

Hozzátette, szombaton Marozsán Fábiánnal edzett, akkor állt be a dereka. Még mindig érzi a fájdalmat, de a jövő héten Milánóba ismét versenyezne, azt követően a magyar szuperligában és a német csapatbajnokságban szerepelne, majd az amerikai nyílt bajnokságon áll rajthoz. Valkusz áprilisban Ostravában döntős volt, májusban Szkopjéban pedig életében először challenger-tornát nyert. Ennek kapcsán megjegyezte, abszolút pozitívan értékeli a mostani szezon eddigi részét, és már nagyon várta a salakos idényt.

Jó formáját részben annak tulajdonítja, hogy Roman Hajdusik személyében azzal az edzővel dolgozik, aki junior korában már foglalkozott vele. Kemény munkát végeznek, és végre nem kell egyedül járnia a versenyekre. Hangsúlyozta, nagyon komoly befolyásoló tényező a táplálkozás is, hiszen kiderült, hogy több dologra érzékeny, mint gondolta. A kondicionális munkáját Tóth Péter irányítja, akivel hosszú alapozást csinált.

Korábban a Borsnak elmondta, testvérével, a ValMar zenekar tagjával, Milánnal gyermekkorukban rendszeresen rivalizáltak.

"Pici gyerek voltam, el sem bírtam az ütőt, csak sírtam, hogy milyen szerencsétlen vagyok, nem értettem, miért nem játszhatok, miért csak a Milán ütögethet? Rivalizáltunk a testvéremmel, néha össze is vesztünk, de azért jó tesók voltunk. Tíz évesen például Milánnal párosban az idősebbek között nyertünk versenyt párosban, és egyesben is egyre jobban ment a játék, lehettem vagy 16, amikor a korosztályos nemzetközi ranglistán a Top 5-ben voltam."

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek