Dráma

Egy ország aggódik Suhajda Szilárdért: órák óta nem tudni róla semmit

sk

Létrehozva: 2023.05.25.

A barátai serpákat küldtek a magyar hegymászóért a Mount Everestre.

Suhajda Szilárd magyar hegymászó történelmet akar írni, ő lehet az első magyar, aki külső segítség, valamint oxigénpalack nélkül eljut a Mount Everestre. Az expedíciót még áprilisban elkezdő sportember a jeladójával szerda délután 8700 méteres magasságból jelentkezett be, becslések szerint 150-200 méterre és néhány órára a céltól, a 8848 méteres magasságtól.

 Azóta azonban nem adott életjelet magáról. A táborban tartózkodó barátai két jól képzett serpát küldtek Szilárd felkutatásáért. 

Fotó: Suhajda Szilárd

A Hóhatár nevű Facebook-csoport egyelőre nyugalomra inti az aggódókat.

"Nagyon köszönjük a lehengerlő szeretetet, aggodalmat és érdeklődést, azt hiszem, ezt Szilárd felesége, Timi nevében is mondhatom. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket. Tisztelettel kérünk benneteket, hogy legyetek türelemmel, minden apró részletet pontosan azért nem közölnek, mert felesleges találgatások táptalaját képezik. A Szilárdhoz közel állóknál aligha várja bárki jobban a híreket, ezt a hazai bázison is tudják."

- írják mások mellett a posztban, melyben arra is felhívták a figyelmet, hogy nem szokatlan, hogy ha valaki ilyen helyzetben egy darabig nem ad életjelet magáról.
Suhajda Szilárdnak itthon felesége, valamint ötéves kisfia szurkol.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek