HERTHA-SZÍV

"Meglátjuk, mit hoz az élet" - Dárdai Pál elárulta: erre az ajánlatra vár

MM

Létrehozva: 2023.02.09.

A nagy bajba került Hertha magyar legendája tiszta vizet öntött a pohárba. Ez kell, hogy újra leüljön a kispadra.

A német labdarúgó-Bundesligában utolsó előtti (17. helyezett), idén mind a négy meccsén vesztes Hertha BSC-nél csak idő kérdése, mikor váltják le Sandro Schwarz vezetőedzőt. A lehetséges megmentők között sok szurkoló és szakértő – többek között Lothar Matthäus – szerint kézenfekvő választás a klubikon Dárdai Pál, aki már két időszakban is bizonyított imádott berlini csapata kispadján.

Dárdai Pál már eljátszik a gondolattal, hogy milyen ajánlatra mondana igent
Dárdai Pál már eljátszik a gondolattal, hogy milyen ajánlatra mondana igent   Fotó: AFP

A zuhanórepülésben lévő Hertha legközelebb vasárnap délután (15.30, tv: Aréna4) a Borussia Mönchengladbachot fogadja. Ha a középcsapat ellen is felsül, szinte biztos az edzőváltás, így különösen érdekes időzítéssel készült interjú Dárdaival egy német sportfogadási portál YouTube-csatornáján. Korábbi szövetségi kapitányunkat több más téma mellett természetesen arról is kérdezték, milyen elképzelései, tervei vannak edzőként.

– Ezt nehéz megmondani. Edzőként természetesen mindig tovább kell fejlődni – kezdte általánosságokkal Dárdai, aki elárulta: jelenleg élvezi az életét a korábban soha nem tapasztalt szabadságával; feleségével, a korábbi kézilabdázó Mónikával együtt most éppen Siófokról készülnek ellátogatni legidősebb fiuk, Dárdai Palkó pénteki Vidi-meccsére.

Mint mondta, eddig nem ismerte ezt a ráérősebb életmódot. Korábban gyerekkorától kezdve mindig teljes erőbedobással küzdött valamiért. Előbb játékosként akart bizonyítani a magyar NB I-ben, majd a Bundesligában, aztán utánpótlásedző, felnőtt vonalon pedig egyszer magyar szövetségi kapitány és Hertha-tréner akart lenni.

– Már mindkettőn túl vagyok, így meg kell találnom az új motivációmat. 

Meglátjuk, mit hoz az élet. Egy biztos: ha valamit csinálok, akkor azt teljes lendülettel! 

– mondta a 46 éves szakember, aki később viccesen megjegyezte: válogatott mellett dolgozni nem az ő világa. Talán 60 éves kora után újra vállalná, de addig sokkal inkább a mindennapi munkára vágyik egy klubcsapattal.

S hogy ehhez milyen ajánlatra vár? 

– Huhh, hogy mit akarok? Ez nehéz. Természetesen, ha jön egy ajánlat, amit jónak érzek, talán továbbcsinálom. Hogy felnőtteknél vagy az utánpótlásban, ez nekem tulajdonképpen mindegy. Az a fontos, hogy őszinte emberek vegyenek körül, és akkor én is viszem magammal a szenvedélyemet – válaszolta Dárdai Pál.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek