Futballháború

Folytatódik a botrány, cserbenhagyták társaikat a belga sztárok

szs

Létrehozva: 2022.12.07.

A csoportkörből való kiesését követően tovább tart a belga futballválogatott tagjainak balhéja: hat játékos saját költségén előbb utazott haza a katari vb-ről. A háború kirobbantója Kevin De Bruyne, aki azt állította: csapatuk túl öreg.

De Bruyne (jobbra) robbantotta ki a belga balhét

A belga futballválogatott hat tagja korábban induló repülőjegyet foglalt le, így társaitól külön utazott haza Katarból. De Bruyne, Thomas Meunier, Axel Witsel, Jeremy Doku, Arthur Theate és Lois Openda saját költségén vett repülőjegyet, így korábban érkeztek Brüsszelbe – írja a Daily Mail

A belga válogatott alapos csalódást okozott, miután a katari csoportmeccsek után búcsúzott. A Vörös Ördögök kapcsán belharcokról számoltak be, a pletykák szerint De Bruyne az első héten botrányt okozott, amikor leszólta a csapat védelmét. Úgy vélte, túl öregek, és túl lassúak. Zavargásokat okozott a táboron belül. A védő Jan Vertonghen erre utalt, amikor a Marokkó elleni vereség után De Bruyne szavaira reagált.

– Valószínűleg azért rossz támadójátékunk, mert túl öregek vagyunk. Biztosan erről lehet szó, nem igaz?

A Horvátország elleni, gól nélküli döntetlennel Belgium kiesett, és a meccs után arról lehetett olvasni, Vertonghen, De Bruyne és Eden Hazard folyamatosan egymást marta, utóbbi szerdán bejelentette, hogy többé nem játszik a válogatottban. Tény: Vertonghen, Alderweireld, Dries Mertens és Hazard mind 31 év feletti. Vertonghen viszont úgy látta, Marokkótól azért kaptak ki, mert az arab válogatott egyszerűen jobb volt náluk. 

Amúgy Belgium Horvátország elleni kezdőcsapatának átlagéletkora 31 év és 95 nap volt, ami 2010 óta a legmagasabb mutató. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek