Pereskedés

Felháborító, mit tesznek az elhunyt focista emlékével

lm

Létrehozva: 2022.08.29.

Több mint három éve történt Emiliano Sala halálos repülőgép balesete. Az átigazolási összegről szóló huzavona azóta is tart a Nantes és a Cardiff között.

Sajnálatos módon továbbra is a pénzről megy a huzavona a francia Nantes és a walesi (angol bajnokságban szereplő) Cardiff között. 2019. januárjában klubrekordot jelentő összegért, 17 millió euróért (6,9 milliárd forint) szerződtette az akkor Premier League-ben szereplő klub Emiliano Sala-t a Nantes-tól, az argentin csatár által küldött repülőgép azonban Wales felé a La Manche csatorna magasságában a tengerbe zuhant. Február 3-án került elő a támadó holtteste.

A tragédia következtében a Cardiff közölte, nem fizeti ki az átigazolási díjat, miután a játékos még nem volt a klubjánál regisztrálva. Ezt azonban nehezményezte a Nantes, a botrány pedig a Sportdöntőbíróságig (CAS) került, ahol meghozták a döntést: az átigazolási összeg első részletét, ami hatmillió euró, ki kell fizetnie a Cardiffnak, valamint az ügyvédi és perköltségeket is meg kell térítenie.

Hiába azonban az ítélet és a több mint hároméves huzavona, a walesiek ezt sem fogadják el, és fellebbezni fognak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek