Sport

Rossz hírt kapott, műteni kell a magyar világbajnokot

Bors

Létrehozva: 2021.11.08.

Klampár Tibornak a kelleténél többet kell várnia az operációra.

Teljesen kizsigerelte a vállát Klampár Tibor világbajnok asztaliteniszező. Tíz éves korában kezdte a pingpongozást, ma pedig már 68 éves a nagy bajnok. Kiszámolni szinte lehetetlen hányszor ütött bele az apró labdába, hány órát töltött el az edzőtermekben, és a versenyeken. A természetet viszont nehéz becsapni, a kizsigerelést általában bünteti a szervezet.

– Már évekkel ezelőtt is panaszkodtam a vállamra – emlékezett Klampár Tibor.

Már több hónappal ezelőtt is arról panaszkodott a még ma is igazolt versenyzőként pingpongozó világbajnok, hogy egyre nehezebb számára, még az alacsonyabb osztályban is vereség nélkül megúszni a meccseit, mert újra, ahogy Tibor fogalmazott: "bekrepált" a válla.

Alig tudom emelni a kezem, minden mozdulat fáj. – A sportorvos is megerősítette, nincs mese, ha még játszani akarok a jövőben is, akkor elkerülhetetlen a műtét.Lelkileg már fel is készült, hogy a műtőasztalra kerül, lapunknak úgy mondta egy héttel ezelőtt, nem ágál tovább, mivel imád pingpongozni, jöjjön aminek jönnie kell, essenek túl az operáción.

– Akkor úgy mondtam, legyünk már túl rajta. Most meg le vagyok törve – panaszkodott. – Az utolsó ellenőrző vizsgálatot követően, a doktor úr arra kért, várjunk még, hiszen, most, így az év vége felé, van időm pihentetni a kezemet, s lehet ez segíteni fog a bajomon.

Nem örülök, mert a vállam biztos nem lesz már jobb. Ráadásul, az operáció után legalább négy hónapig nem foghatok ütőt a kezembe. Az pedig katasztrófa, hiszen rámehet az egész idényem a gyógyulásra.


Klampár Tibor még hozzátette, ne reménykedjenek az ellenfelek, ő vissza fog térni a zöld asztal mellé, hogy megmérkőzzön és természetesen legyőzze a nála évtizedekkel fiatalabbakat is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek