Sport

Profi bokszmeccs a WBC-övért: Fury géppisztollyal lövi Wilder vízipisztolyát

Bors

Létrehozva: 2021.10.08.

<p>Bevett szokás, hogy egy profi bokszmeccs előtti sajtóértekezleten közelről néznek egymás szemébe a küzdő felek. Ez most Las Vegasban elmaradt, mert félő volt, hogy a brit <strong>Tyson Fury</strong> vagy éppen az amerikai <strong>Deontay Wilder</strong> bemos egy takarosat a másiknak.</p>

Így hát távolról becsmérelték egymást a magyar idő szerint vasárnap hajnali, a WBC profi nehézsúlyú ökölvívó vb-övéért esedékes meccsük előtt. A címtulajdonos brit Tyson Fury kijelentette, e találkozó egy géppisztoly és egy vízipisztoly összecsapása, de az éles lövedéket ő ereszti el az amerikai Deontay Wilder kárára.

Eddig kétszer bokszoltak egymással, Fury 2018. december elsején is jobb volt, mégis döntetlent hoztak ki a pontozók, majd a brit 2020. február 20-án a 7. menetben kiütötte az amerikait. Negyedik találkozó nem lesz, tudatta Fury, akinek trénere, Sugar Hill Steward szerint a Cigánykirály becenevű Fury jobb Muhammad Alinál is. E kijelentését persze harsány kacaj kísérte a sajtókonferenciáján.

Viszont Wilder bosszúról beszél, tudniillik ellenőrizteti, hogy a Las Vegas-i T-Mobile Arenában a brit kesztyűjébe nem csempésznek-e fémdarabot.

–Tanúm van rá, hogy ez a csaló emiatt ütött le 2020 telén – nyilatkozta a Barna Bombázó becenevű Wilder, akinek eddigi négy feleségétől nyolc gyermeke született. Ezúttal pontosabb jobb kezeseket ígér, amikre hite szerint Fury-nek nem lesz hatékony válasza.

A Las Vegas-i meccset, melyet a Sport1 vasárnap hajnalban a 3 és 6 óra közötti idősávban sugározza, nem szemlélheti fia ring-sarkából Fury 55 éves apja, John, aki 2010-ben Cipruson vitába keveredett egy férfivel. Kinyomta az egyik szemét, emiatt 11 éves börtönnel sújtották. Fellebbezések után négy esztendő után szabadult, az amerikai hatóságok viszont megtagadták tőle a beutazó vízumot.

–Ha a fiam kikap, letolom a gatyámat, és úgy futkározok Londoni közterületen– mondta a talkSPORT-nak John Fury.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek