Sport

Virth Balázs: Kapásnak nem kell félnie Miláktól

Bors

2021. szeptember 17. péntek 19:45

<p>Nyolc év együtt végzett tréning, temérdek verseny, olimpiai aranyérem megnyerése után Milák Kristóf már nem Selmeci Attila tanítványa. A világcsúcstartó ugyanis "átpillangózott" egy másik mester, Virth Balázs keze közé.</p>

Forrás: nemzeti sport

Virth Balázs ezután már nem csak a világbajnok. Kapás Boglárkáért felelős, hanem az olimpiai aranyérmes, Milák Kristóf is a kezei közé került. Többen irigykednek, mert egy kész versenyzőt kapott, mások féltik, mert hallották Milák korábbi nyilatkozatát, miszerint csak magában hisz, mert amit eddig elhatározott, mindig bevált.

– Tudom, óriási felelősség sikerei csúcsán átvenni egy ilyen klasszis úszót. Én is – mint ahogy mindenki – úgy gondolom, hogy Selmeci Attilánál van/volt a legjobb helyen, de a kapcsolatuk elfáradt, és ezért kezdeményezte Kristóf a váltást.

Nem titok, hogy az edző konzultált a szövetségi kapitánnyal és az szövetség elnökével mielőtt döntött.

Sós Csaba és Wladár Sándor véleményét is kikértem, úgy ahogy Kristóf is tette. A beszélgetés során egyértelművé vált, hiszen szembesültem a ténnyel, hogy nem fogják közösen folytatni akkor sem, ha én nem vállalnám a munkát. Egyébként az döntött, hogy mindenki biztatott, hogy vállaljam el. Persze a legnagyobb lökést az jelentette, amikor Kristóffal beszélgettünk, és meggyőződtem arról, hogy Kristóf komolyan gondolta, hogy velem akar dolgozni a jövőben. Az óriási felelősség mellett, megtiszteltetésnek tartom, hogy rám gondolt

Milák Kristóf, a "pillangó király", Kapás Boglárka pedig, ahogyan a szurkolók elnevezték, a Pillangó kisasszony, napokon belül egy medencében, egy edző keze alatt dolgozok tovább. Felmerül a kérdés, nem okoz törést az új versenyző betoppanása a Kapás – Virth kapcsolatban?

– Természetesen Bogival is megbeszéltem mindent – mondta Virth Balázs. – Biztosítottam, nem kell félnie attól, hogy kevesebb idom marad rá, mint korábban volt. Bogi egyébként azonnal kijelentette, örül Kristóf érkezésének, számára is nagy motiváció, hogy együtt készülnek ezután a versenyekre. Boginak nem kellett bizonygatnom, mert tudja, hogy számíthat rám és mindig szem előtt tartom a fejlődését.

Virth Balázs még hozzáfűzte, hogy nem egyedül végzi ezután sem a munkáját, hiszen olyan segítőtársa van a medence partján, mint Kovácshegyi Ferenc, akivel már 22 éve együtt dolgozik.

– És még valami – zárta a beszélgetést a mesteredző. – Semmilyen döntést nem fogok meghozni egyedül, Kristóffal is partneri viszonyra törekszem, úgy, ahogy Bogival.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre rosszabbul néz ki a súlyos beteg Bruce Willis - fotók

origo.hu

Ezt az országot bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

borsonline.hu

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

mandiner.hu

Joó István (Mandiner): Hazáért és honoráriumáért háborog Kálmán Olga

ripost.hu

Ekkor kell felszedni a kertbe ültetett krumplit, mutatjuk a jeleket

hirtv.hu

Tizenhét körözött kamiont foglaltak le a rendőrök Nagylakon és Csanádpalotán

magyarnemzet.hu

Hordágyon vitték el a hazai vizes vb hihetetlenül peches játékvezetőjét

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

borsonline.hu

Vastag Csaba szerelme megmutatta, mit csinálnak az ágyban

borsonline.hu

Berki Krisztián édesanyja: Minden éjszaka ott áll a fiam az ágyamnál

borsonline.hu

Komplikációk léptek fel betegsége során, amputáción esett át a Nagy Ő sztárja

További cikkek

Arany

Jöhet a palacsinta! Milák Kristóf 100 méteren is világbajnok

Dráma

Kiderült, miért nem léptek közbe a vízimentők, amikor elájult egy úszó a vizes vb-n