Sport

3 milliós robogót kapott a cselgáncsos Tóth Krisztián a tokiói bronzért

szs

2021. augusztus 8. vasárnap 20:45

Szavatartó ember Pánczél Gábor. Férfi cselgáncs-válogatottunk kapitánya motorkerékpárt ígért Tóth Krisztiánnak, amennyiben dobogóra áll Tokióban. Tanítványa bronzérmesként zárt.

A tokiói olimpia előtt a vb- és Eb-harmadik Tóth Krisztán gyakran panaszkodott régi motorkerékpárjára. Hol az egyik, hol egy másik alkatrésze hibásodott meg az idősödő járgányának.

– Volt, hogy halálra idegesítettem magam, mert Krisztián nem érkezett meg az edzésre. Nem tudtam elképzelni, mi történt vele, már a legrosszabbra gondoltam, amikor végre megcsörrent a telefonom. Bocs mester, mondta, de lerobbant a motorom, itt állok a Pillangó utcánál, legfeljebb futva tudok a sportcsarnokba megérkezni – emlékezett Pánczél. – Megnyugodtam, hogy épségben van, és ha dobogón végez az olimpián, nagy meglepetésben lesz része.

Nos, az MTK-dzsúdós harmadik lett a 90 kg-osok versenyében, és a hazaérkezésük után nem sokkal edzője egy motorkerékpár-üzlet felé kormányozta Krisztiánt. 

A dzsúdós szeme elkerekedett, tudniillik Pánczél egy 400 köbcentis motorra mutatott, majd tudatta vele, hogy a jövőben azzal járhat az edzésre. 

– Három millióért megvettem neki a motorkerékpárt, egy olyan márkát kapott ajándékba, amelyet magam is nagyon kedvelek. Igaz, az enyém egy kicsit nagyobb, 650 köbcentis. Felhívtam a figyelmét arra, hogy vigyázzon az utakon, elvégre a 2024-es párizsi olimpián is számítok rá.

– Ezzel a négyszázassal is lehet százharminccal hasítani – mondta Krisztián, aki rendszeresen jár Budapestről Karcagra. – Persze, nem fogom a gázkart a maximumig húzni, mert egyben akarok maradni, hogy a mestertől Párizs után bezsebelhessem a motorom nagy tesóját is.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Elúszott a baloldali népszavazás: legalább 250 ezret akartak, végül csak 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a baloldali pártok

ripost.hu

Álmai nőjét keresi egy készenléti rendőr-segítsünk neki megtalálni

life.hu

Borbély Alexandra és Nagy Ervin is elutazott: csodás helyről jelentkeztek be

vg.hu

Katonákat küldenének Romániába

kemma.hu

Rendőrségi fotón ismerték fel magukat a tatabányai tinik, azonnal feladták magukat

origo.hu

11 szív- érrendszeri tünet, amit komolyan kell venni

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

nemzetisport.hu

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni

origo.hu

Kikerülte a fénysorompónál várakozókat a 8-as útnál, a következő pillanatban 100-zal jött a vonat - fotók