Sport

Péni István: Állok még én olimpiai dobogón

Bors

Létrehozva: 2021.08.02.

Három számban is indult az olimpián a sportlövő Péni István. Ötödik, hetedik és tizedik helyezést ért el, az ötkarikás játékok előtt éremesélyesnek mondták a szakemberek.

Forrás: nemzeti sport

A körülmények sem könnyítették meg a lövők dolgát a szabadpuskások versenyszámában. Nagyon meleg volt és erősen fújt a szél. Ezzel együtt a magyar lövő szerint jó formában lőtt a mezőny, és neki viszont nagyon hiányzott az a másfél hónap,ami kimaradt az edzésekből egy olyan időszakban, amikor lendületben volt.

– Annak kifejezetten örülök, hogy tíz és ötven méteren is előre tudtam lépni a riói helyezésemhez képest – mondta az újpesti olimpikon. – A szabadpuskában az volt a célom, hogy legalább döntőt lőjek, de az álló testhelyzet nem volt tökéletes, és az 1173 körös eredménynél is többet szoktam elérni.

Péni hozzátette, nem keres kifogásokat, de az bizonyos, hogy a tokiói szereplését nem lehet függetleníteni a vele történtektől, az ellene elkövetett szabotázs tényétől és annak következményeitől.

– Az adott feltételek között kihoztam magamból, amit tudtam, ez most ennyire volt elég. Az élet nem áll meg, készülök tovább. Fogok még olimpián versenyezni, és ott dobogón állni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek