Sport

Közel 100 milliárdot bukik a Barca Messi távozásán

Bors

2021. augusztus 9. hétfő 19:55

Elméletileg már mindenben megegyezett a PSG Lionel Messivel, így az argentin világsztár két évre Párizsba igazol.

Minden jel arra utal, hogy a PSG-nél bármelyik pillanatban bejelenthetik Messi leigazolását. Tegnap már több párizsi szurkoló várta a hatszoros aranylabdás klasszist a Parc des Princes Stadionnál, miután a legnagyobb francia sportnapilap, a L’Équipe címlapján számolt be az érkezéséről, és a mindig jólértesült olasz újságíró, Fabrizio Romano is úgy értesült, megszületett a megállapodás. Neymar húga, Rafaella pedig Messi felesége, Antonela Roccuzzo Insta-bejegyzéséhez szólt hozzá sokatmondóan: „Legyetek üdvözölve, szépségem”.

A Forbes magazin úgy tudja, a 34 éves argentin sztár a korábbi, barcelonai fizetésének töredékét, évi 25 millió eurót (8,8 milliárd Ft) keres majd, de kap még 25 millió euró aláírási pénzt is a kétéves elköteleződéséért. 

Közben Barcelonában nehezen nyelik le a békát, hogy a világ egyik legjobb játékosa a spanyol liga szigorú gazdasági előírásai miatt kénytelen távozni a klubtól. Egy dr. Juan Branco nevű ügyvédszimpatizáns a katalán klub partnereként aposztrofálva magát panaszt emelt az Európai Bizottságnál és a francia bíróságon, hogy megakadályozza az argentin párizsi aláírását, mondván a PSG nem felel meg az UEFA pénzügyi fair play előírásainak. 

„A PSG két szezonnal ezelőtt a bevételeinek a 99 százalékát költötte a játékosai fizetésére, míg a Barca csak 54 százalékát. Amit a párizsiak művelnek, az a futball tárgyiasításához, a verseny torzulásához vezet” – szólt az ügyvédi leírásban.

Persze ne lepődjünk meg, ha ennek semmilyen hatása sem lesz, mert a francia klub katari vezetői már réges régen „lepapírozták” Messi „tisztességes” szerződtetését....

Egy vagyont bukik rajta Barca

A márkaértékek felbecsülésével foglalkozó Brand Finance szerint Messi távozásával a Barcelona márkaértékben 137 millió eurót bukik, üzleti bevétel szempontjából 77 millió euró veszteség éri, meccsnapokon 17 millió euró mínusszal kell számolnia, az ajándéktárgyak értékesítésében pedig 43 millió eurótól esik el a következő idényben. Ez összesen 274 millió eurós (97 milliárd Ft) veszteség.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet