Sport

Trombózis után nyert bronzérmet Saci őrmester

Bors

2021. augusztus 6. péntek 19:15

Fantasztikus versenyzéssel harmadik olimpiáján bronzérmes lett a világbajnok öttusázó Kovács Sarolta, akinek áprilisban trombózis alakult ki a lábában. Éremszerzése hatalmas bravúr. 

A magyar delegáció egyik legcsodálatosabb bronzérmét szerezte meg Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár 30 éves öttusázója. A MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Sportszázadának őrmestere fantasztikus bravúrt hajtott végre, hiszen néhány hónapja még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán részt vehet-e az olimpián.

A márciusi, budapesti világkupa-verseny után ugyanis meg kellett műteni a csinos, szőke sportoló térdét, csakhogy április végén kiderült, trombózis alakult ki a lábában. Sacinak véralvadásgátlókat kellett szednie, ezért a lovaglást és a vívást jó ideig kénytelen volt hanyagolni, és félő volt, hogy a probléma a futását is hihetetlenül visszaveti majd. 

– A lovaglásban és a vívásban könnyebben vissza tudok jönni egy-egy kihagyás után, a kulcs most az, hogy futásban mennyire tudok feljavulni, mennyit számított a műtétet követő kihagyás után ez az újabb leállás – mondta az öttusázó május közepén a Nemzeti Sportnak, akiben még az is felvetődött, hogy abba kell hagynia a versenyszerű sportolást.

Ehhez képest mindkét versenynapon nagyszerűen szerepelt, a vívás, az úszás és a lovaglás is kiválóan sikerült, nagyon jól lőtt, és a futást is bírta a lába.

A katonacsaládból származó olimpikon, akinek szívét két éve Tar Bálint móri focista és utánpótlásedző rabolta el, az M4 Sport kamerája előtt elárulta, mentálisan is edzette magát az ötkarikás játékok előtt. 

Még ráz a hideg. Nem tudok mit mondani, nagyon jó érzés. Az utolsó körben nagyon jöttek a többiek, de sikerült megtartanom a harmadik helyet. A lövészet jól sikerült, ami a mentális tréning eredménye.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

szon.hu

Mint a Baywatchban: Lassítva futós, ugráló melles videó készült a bikinis Pap Dorciról

888.hu

Az önimádat büszke heverőjén fekve a Kapitány lebeosztozta Orbán Viktort

life.hu

Kisbabát vár Nádai Anikó

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

boon.hu

Magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: a sírból jött vissza az Inter, ott van a nyolc között

vg.hu

Megbokrosodott hirtelen a forint, de nincs egyedül

ripost.hu

"Elég volt ebből..." - az asztalra csapott Lékai-Kiss Ramóna férje a kézisek miatt

vg.hu

Milliókat nyerhetnek a kisvállalkozások a ma nyíló pályázaton

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront