Sport

Százmillió forintot buktak Kiss Norbiék

K. D.

Létrehozva: 2020.11.06.

Megfosztotta a koronavírus az újabb Eb-címétől a kamionos Kiss Norbertet. A törölt szezonnal százmillió forintos veszteség érte magyar csapatát, a Révész Truckot.

Forrás: MTI

Öt év után lehetett volna ismét Európa-bajnok a kétszeres győztes kamionos, Kiss Norbert, de a koronavírus megfosztotta az újabb címtől. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis bejelentette, a járványhelyzet miatt nem lehet folytatni a sorozatot, ezért idén győztest sem hirdetnek. A magyar pilóta tehát hiába nyert meg a hétből négy futamot az idényben, és vezette a pontversenyt, magyar csapatával, a Révész Truckkal nem ünnepelhetett.

Rendkívül csalódott vagyok

– mondta a Borsnak Norbi.

– Rengeteg munkát, időt, pénzt öltünk bele az idei szezonba. Januárban még semmink nem volt, akkor kezdett összeállni a koncepció. A legelejéről kezdtük az építkezést: szerszámokat, alkatrészeket, kamiont vettünk, mérnököket, szerelőket szerződtettünk. Ez százmillió forint körüli kiadást jelent. De a befektetett energia megtérülni látszott, hiszen nagyszerűen szerepeltem a csapattal. Megérdemeltük volna az Eb-címet.

Az FIA döntése azért is érthetetlen, mert más sorozatit, például a Forma–1-et, a WTCR-t nem szakította meg a koronavírus miatt. Előbbiben ráadásul nemcsak Európában, hanem Ázsiában is rendeznek futamokat. Egy-egy versenyhétvégén pedig nem volt ritka a több tízezer néző sem.

– Én személy szerint biztonságban éreztem magam. Betartottam minden járványügyi előírást. Valamennyi futamon arra törekedtem, hogy az élen haladva megtartsam a kellő távolságot a versenytársaktól – viccelődött a ka­mionversenyző.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek