Sport

Szállodái üresek, borából él Hajdu Attila

(szabó)

Létrehozva: 2020.04.28.

Keresztbe tett Hajdu Attilának is a járvány. A Fradi korábbi futballkapusának vendéglátó-vállalkozásai stagnálnak, így saját készítésű borainak eladásából próbál bevételre szert tenni.

Forrás: Saját kép

Bár közkedveltek Hajdu fővárosi kávézói, a járvány idején azok is konganak az ürességtől.

– A vendéglátóipari egységek ugyan forgalmazhatnak mindenütt, de az egyik kávézót korábban bérbe adtam, a másik pedig azért nem hoz bevételt, mert a környékbeli irodai negyed dolgozói áttértek a home office-ra, így nem járnak hozzánk kikapcsolódni – magyarázza a 49 éves Hajdu, aki 1995-ben a BL-csoportkörben fantasztikus vé­déseivel őrizte a Fradi kapuját.

Az sem kellemes a volt futballista számára, hogy a balatonfüredi, 50-55 vendég fogadására alkalmas szállója, a Fürjes Villa előrendelői közül elsőként a külföldiek táncoltak vissza, majd a hazaiak is, ezért az sincs használatban.

– Sőt üres most a vászolyi Für­jes Vendégházunk is. Reményeim szerint augusztus végén azért majd jönnek a fürdésre, pihenésre vágyó emberek – ma­gya­­rázta Attila.

Egyetlen jó hír számára, hogy legalább a Balatonudvari és Vászoly közötti másfél hektárnyi szőlőjében serény tavaszi munka folyik. A 10-szeres válogatott kapus igen kényes arra, hogy a munkahelyek megszűnésének heteiben a szőlészetében-borászatában dolgozók kenyere ne kerüljön veszélybe, azaz senkit sem kíván elbocsátani. Ugyanez igaz a pesti és füredi alkalmazottaira is.

– A szőlőbirtokon a járvánnyal kapcsolatos előírásokat szigorúan betartatom. Szerencsére a Fürjes márkanév azért él, mert az 1200 tőke olaszrizling és 700 tőke shiraz terméséből készült 3000 palack boromat kiszállítom a megrendelőimnek. Hétszázat már meg is kaptak – mesélte Hajdu, aki pillanatnyilag a Sport TV-nél sem végezheti szakértői munkáját, így bizton állítható: volt már boldogabb az életében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek