Sport

Fiatalokra is veszélyes a kór – figyelmeztet a koronavírus-fertőzött focista

Bors

Létrehozva: 2020.03.22.

Számos ismert külföldi labdarúgó már vírushordozó, de az angol Charlie Austin az első, aki nyíltan beszél ezzel kapcsolatos tapasztalatairól.

Forrás: AFP

A The Telegraphnak nyilatkozott Austin, a West Bromwich Albion csatára. Elmondta, a Celtenham Lovasfesztiválon járt nézőként, és szinte bizonyosra veszi, hogy ott vált vírusfertőzötté.

– 250 ezer néző kapcsolódott ki, ami tömeges fertőzésre adott lehetőséget. Szerda este, nem sokkal később, amikor már az otthonomban voltam, olyan érzés fogott el, mintha egy vödör vízzel nyakon öntöttek volna, mert csak kapkodtam a levegőt – nyilatkozta a csatár, akinek ráadásul 39.7-re felszökött a láza.

– A klubnak jelentettem a tapasztalataimat, a csapat egyik orvosa, doktor Kevin Conlod azt tanácsolta, vonuljak odahaza karanténba. Attól kezdve bezárkóztam a hálószobámba. Nem érintkezem három gyermekemmel, a feleségem az ajtó elé teszi le az ételt – közölte a labdarúgó.

Az nem derült ki a beszámolójából, hogy a vírustesztet miért nem végeztette el azóta sem. A West Bromwich amúgy a lényegre tapintott, amikor közleményében felvetette: Austin máig nem járt orvosnál a vírussal.

– Eddig azt hallottam, hogy csak az idős emberek vannak veszélyben. Ezt cáfolom, hiszen magam is mindössze 30 esztendős vagyok. Higgyék el, a fiatalokra ugyanolyan veszélyes a koronavírus, melyet félvállról venni könnyelműség – fűzte hozzá a csatár.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek