Sport

Vízilabda Eb: Vályi Vanda a női válogatott torpedója

K. D.

Létrehozva: 2020.01.20.

Sebességben utolérhetetlen a negyeddöntős magyar női vízilabda-válogatott torpedója, Vályi Vanda, aki eddig 14-ből 14-szer elhozta a labdát ráúszásnál.

Forrás: Czerkl Gábor

Csak a hátát nézik az ellenfelek a pólóválogatott szélsőjének, olyan sebességgel robog a pályán. Bár vízilabdázóként kezdte karrierjét, Vanda kipróbálta magát úszásban is, és sorra nyerte a versenyeket. 

– Már a pólóedzéseken feltűnt, hogy nagyon gyorsan úszom, ezért azt tanácsolták, próbáljam ki magam a másik sportágban is. Sikeres voltam 50 méter gyorson, addig tart nálam a robbanékonyság, de nem élveztem. Túlságosan monoton nekem.

Nem hibázik

Meccs Ráúszás/Labdaelhozatal
Magyarország–Horvátország 4/4
Magyarország–Szlovákia 2/2
Magyarország–Oroszország 1/1
Magyarország–Görögország 4/4
Magyarország–Szerbia 3/3

Szükségem volt a játékra, a labdára és természetesen a társakra, akik egyben a barátaim is – mondta a Borsnak Vályi, aki a Duna Arénában még jobban ki tudja használni a sebességét, hiszen a világ egyik leggyorsabb medencéjében zajlik az Európa-bajnokság.

– Nagyon szeretem ezt az uszodát. Be kell azonban vallanom, én egy vidéki csaj vagyok. Teljesen mindegy, hogy hol csobbanok a me­dencébe, számomra ugyanolyan víz ez is, mint az összes többi.

A 20 éves szélső hozzátette: a gyorsasága nemcsak abban segít neki, hogy az összes rá­úszást megnyerje, hanem sebességével kompenzálni tudja az egyéb hiányossá­gait.

– Mivel elég törékeny a testalkatom, nagy verekedésekbe nem megyek bele, inkább elmozgok az ellenfelek elől, hogy ne tudjanak megfogni, védekezésnél pedig nem blokkolni próbálok, hanem megelőzöm a támadót, mielőtt hozzá kerül a labda – fogalmazott Vályi.

A lányok a csoport utolsó meccsén Szerbiával csaptak össze, és 27-0-ra győztek. A csoportelsőként továbbjutó magyarok keden a franciákkal találkoznak a negyeddöntőben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek