Sport

Dorka: Apukám a legnagyobb támaszom

Címkék
vízilabda

K. D.

Létrehozva: 2020.01.15.

Édesapja, egyben edzője, Szilágyi Péter az elsô számú szurkolója a csinos magyar vízipólósnak, Dorottyának. De otthon nem szakmáznak.

Forrás: MTI

Első jelentősebb meccsére készül női pólócsapatunk, amely ma az oroszokkal csap össze. A találkozóra a horvátok (25-6) és a szlovákok (20-2) legyőzésével hangolódtak a lányok. A lelátón ott lesz a nemzeti csapat egyik legcsinosabb játékosának, Szilágyi Dorottyának az édesapja, a korábbi szövetségi kapitány, Péter, aki mindenhova elkíséri a lányát. Ott volt a tavalyi dél-koreai vb-n is.

– Megnyugtat a jelenléte. Tudom, hogy bármi történik, rá mindig számíthatok. Annyira hozzászoktam ehhez, hogy már az lenne furcsa, ha nem lenne ott egy-egy meccsemen – mondta a Borsnak Dorka, akinek édesapja nemcsak a legnagyobb szurkolója, hanem a trénere is, hiszen klubcsapatában, az Egerben ő a segítője a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péternek.

A 23 éves pólós igazi világjáró. Apja munkája révén állandó utazással telt az élete. Háromévesen Dél-Afrikában tanult meg úszni, hatéves korában az új-zélandi Hamiltonban kezdett vízilabdázni, de megfordult Ausztráliában is. Bár életük a póló, arra ügyelnek, hogy otthon mellőzzék a témát.

– Elég sok időt töltünk együtt az uszodában, így nincs arra szükség, hogy otthon is szakmázzunk. Mivel már nem lakik velünk Dorka, ezért ha közös családi programot szervezünk, az szigorúan a kikapcsolódásról szól – ezt már Péter mesélte lapunknak. A szakember hozzátette: az Eb előtt csak annyit tanácsolt a lányának, élvezze a játékot. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek