A hagyományokat követve ezúttal is gulyáslevessel lepte meg versenytársait a nyugat-szaharai Dakhlában a Qualisport Racing magyar pilótája, Kovács Miklós.
– A csapat idén a tizedik alkalommal vesz részt az Africa Race-en, minden verseny pihenőnapján készült gulyásleves – mondta a Borsnak Mészáros Sándor csapatfőnök. – Az ötletgazda Kovács Miklós kamionversenyő, aki saját maga készíti el az ételt. Idén 35 liternyi gulyáslevest. Az alapot már otthon elkészítettük, az lefagyasztva érkezett a szervizkamionban található hűtőben. Kiolvasztás után került a bográcsba a helyszínen beszerzett adalékokkal együtt: a zöldségeket, a húst, a csipetke hozzávalóit a helyi piacon szereztük be.
A két másik magyar alakulat, a Fazekas Motorsport és a Varga Racing Team emberei mellett a kamionos versenytársak közül Noel Essers és Johan Elfrink csapatát is megetették. Sőt egy, a térségben ENSZ-küldetést teljesítő, magyar, svéd, ecuadori és francia katonákból álló csoport is csatlakozott hozzájuk.
– Mindenkinek ízlett az étel. Akik régóta járnak az Africa Race-re, nem csalódtak, akik most kóstolták első ízben, azok le voltak nyűgözve – tette hozzá a csapatfőnök.
A Qualisport Racing – amely 2010-ben megnyerte az Africa Race kamionos kategóriáját – saját konyhát működtet a sivatagi futamokon, hogy a csapat munkatársai hazai ízeket is élvezhessenek, illetve tovább öregbítsék a magyar gasztronómia hírnevét. Idén készült már marhapörkölt és töltött káposzta is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.