Sport

Wales–Magyarország 2-0

Bors

Létrehozva: 2019.11.19.

Elmaradt a csoda, de a remény még mindig él.

Valósággal megszállták Cardiff utcáit a magyar szurkolók az Eb-kijutásról döntő selejtező előtt. Mintegy 1600 honfitársunk kelt útra, akik vasárnap óta folyamatosan érkeztek a walesi fővárosba.

A helyiek csak kapkodták a fejüket, amikor a talponállók környékén piros-fehér-zöld zászlókba, sálakba burkolózott emberek ismeretlen nyelven valami olyasmit üvöltöztek, hogy: „Ria, ria, Hungária!”

Napközben érkeztek nem túl szívderítő hírek is, kiderült ugyanis, hogy több Angliában élő, ottani lakcímmel rendelkező, magyar szurkoló hazai szektorba szóló jegyfoglalását törölték.

Ha már itt tartunk, érdekes megjegyezni, hogy habár a városban található a 74 ezres Millennium Stadion, az a Walesben nagyobb népszerűségnek örvendő rögbisek otthona. A fociválogatott a 33 ezeres Cardiff City Stadionban fogadja ellenfeleit, ami igazi katlannak számít.

A magyar drukkerek természetesen ezúttal is együtt vonultak ki a stadionba a hatszáz fős Walkabout kocsmától indulva. Az MLSZ pedig azzal kedveskedett számukra, hogy kibérelt 13 buszt, amivel a lefújás után elszállította őket a repülőtérre.

Kikapott 2-0-ra a magyar fociválogatott Cardiffban, így nem tudta magát kvalifikálni egyenes ágon a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Ettől függetlenül a remény még mindig él a Nemzetek Ligája-rájátszásán keresztül. 

A magyar szurkolókon semmi sem múlt. Közel 1600 honfitársunk vonult végig Cardiff utcáin fantasztikus hangulatot teremtve, hogy aztán a várva várt, sorsdöntő Eb-selejtezőn teli torokból buzdítsa Marco Rossi csapatát a walesi tizenegy ellen.

Már a kezdéskor eldőlt, hogy az eredménytől függetlenül egy rekordbeállításnak mindenképpen tapsolhatnak a vendégdrukkerek, hiszen Dzsudzsák Balázs 108.-szor lépett pályára címeres mezben, utolérve ezzel az eddigi egyedüli csúcstartó Király Gábort.

 A magyar válogatott megilletődöttség nélkül kezdte az összecsapást, mindenkin látszott az elszántság, a koncentráltság.

Feltűnő volt, hogy a sérülések, eltiltások miatt felforgatott védelem bal oldalán helyet kapó, második válogatott meccsét futballozó Nagy Zsolt sűrűn lépett be a játékba, de sűrűn rossz helyre is passzolt a labdát.

Aztán némileg váratlanul az első negyedóra végén éppen az ő oldalán tudott Gareth Bale a védelmünk mögé kerülni, mire Lang Ádám középről megpróbált rá kizárni, a Real Madrid sztárja ballal már nagyszerűen középre ívelt, ahol a Juventus csillaga, a teljesen magára hagyott Aaron Ramsey közelről a kapunkba fejelt.

 Ha ez nem lett volna elég baj, jött a hír, hogy a szlovákok is megszerezték a vezetést, ami azt jelentette, minimum két gólt szerezve meg kell nyernünk az összecsapást.

Az első félidő hátralévő részében egyenrangú partnere volt válogatottunk a walesieknek, sőt a szünet előtt egy akción belül Szoboszlai Dominik és Sallai Roland is betalálhatott volna közelről, de a hazaiak kapusa mindkétszer nagyot védett. 

A második félidő legelején aztán gyorsan eldőltek a nyitott kérdések. Egy oldalszabadrúgás után középen Kieffer Moore estében továbbtette a labdát, ami Ramseyt szabadon találta az ötös bal sarkán, aki higgadtan a kapuba emelt.

A magyar csapat ezután sem adta fel, próbálkozott, ment előre, de az eredmény már nem változott, így Horvátország mellett Wales jutott ki a csoportunkból az Európa-bajnokságra. Válogatottunk az erőviszonyoknak megfelelően a negyedik helyen végzett, de márciusban, a Nemzetek Ligája-rájátszásában két nyert meccsel még kijuthat a kontinenstornára, amelynek négy meccsére az új Puskás Arénában kerül sor.

A H csoport végeredménye:

1. Horvátország 17 pont

2. Wales 14

3. Szlovákia 13

4. Magyarország 12

5. Azerbajdzsán 1

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27193_resized.jpg?avcount=1713466511
origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135226_auto_resized.jpg
vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141348_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141219_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Magyar Péter bohócnak nevezte a FIDESZ kommunikációs igazgatóját + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27194_resized.jpg?avcount=1713466511
origo.hu

Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135005_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713466511
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713466511
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139002_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Zclyq_O7u6ogBt2GgvrYyM574sgROIXh2hqlNt_hrUY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0Yjk0NWU2MWEwZDRhZDM4NjY1MGJmNjYzYTZjNTk2.jpg
TELITALÁLAT

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget