Sport

Wales–Magyarország 2-0

Bors

2019. november 19. kedd 23:40

Elmaradt a csoda, de a remény még mindig él.

Valósággal megszállták Cardiff utcáit a magyar szurkolók az Eb-kijutásról döntő selejtező előtt. Mintegy 1600 honfitársunk kelt útra, akik vasárnap óta folyamatosan érkeztek a walesi fővárosba.

A helyiek csak kapkodták a fejüket, amikor a talponállók környékén piros-fehér-zöld zászlókba, sálakba burkolózott emberek ismeretlen nyelven valami olyasmit üvöltöztek, hogy: „Ria, ria, Hungária!”

Napközben érkeztek nem túl szívderítő hírek is, kiderült ugyanis, hogy több Angliában élő, ottani lakcímmel rendelkező, magyar szurkoló hazai szektorba szóló jegyfoglalását törölték.

Ha már itt tartunk, érdekes megjegyezni, hogy habár a városban található a 74 ezres Millennium Stadion, az a Walesben nagyobb népszerűségnek örvendő rögbisek otthona. A fociválogatott a 33 ezeres Cardiff City Stadionban fogadja ellenfeleit, ami igazi katlannak számít.

A magyar drukkerek természetesen ezúttal is együtt vonultak ki a stadionba a hatszáz fős Walkabout kocsmától indulva. Az MLSZ pedig azzal kedveskedett számukra, hogy kibérelt 13 buszt, amivel a lefújás után elszállította őket a repülőtérre.

Kikapott 2-0-ra a magyar fociválogatott Cardiffban, így nem tudta magát kvalifikálni egyenes ágon a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Ettől függetlenül a remény még mindig él a Nemzetek Ligája-rájátszásán keresztül. 

A magyar szurkolókon semmi sem múlt. Közel 1600 honfitársunk vonult végig Cardiff utcáin fantasztikus hangulatot teremtve, hogy aztán a várva várt, sorsdöntő Eb-selejtezőn teli torokból buzdítsa Marco Rossi csapatát a walesi tizenegy ellen.

Már a kezdéskor eldőlt, hogy az eredménytől függetlenül egy rekordbeállításnak mindenképpen tapsolhatnak a vendégdrukkerek, hiszen Dzsudzsák Balázs 108.-szor lépett pályára címeres mezben, utolérve ezzel az eddigi egyedüli csúcstartó Király Gábort.

 A magyar válogatott megilletődöttség nélkül kezdte az összecsapást, mindenkin látszott az elszántság, a koncentráltság.

Feltűnő volt, hogy a sérülések, eltiltások miatt felforgatott védelem bal oldalán helyet kapó, második válogatott meccsét futballozó Nagy Zsolt sűrűn lépett be a játékba, de sűrűn rossz helyre is passzolt a labdát.

Aztán némileg váratlanul az első negyedóra végén éppen az ő oldalán tudott Gareth Bale a védelmünk mögé kerülni, mire Lang Ádám középről megpróbált rá kizárni, a Real Madrid sztárja ballal már nagyszerűen középre ívelt, ahol a Juventus csillaga, a teljesen magára hagyott Aaron Ramsey közelről a kapunkba fejelt.

 Ha ez nem lett volna elég baj, jött a hír, hogy a szlovákok is megszerezték a vezetést, ami azt jelentette, minimum két gólt szerezve meg kell nyernünk az összecsapást.

Az első félidő hátralévő részében egyenrangú partnere volt válogatottunk a walesieknek, sőt a szünet előtt egy akción belül Szoboszlai Dominik és Sallai Roland is betalálhatott volna közelről, de a hazaiak kapusa mindkétszer nagyot védett. 

A második félidő legelején aztán gyorsan eldőltek a nyitott kérdések. Egy oldalszabadrúgás után középen Kieffer Moore estében továbbtette a labdát, ami Ramseyt szabadon találta az ötös bal sarkán, aki higgadtan a kapuba emelt.

A magyar csapat ezután sem adta fel, próbálkozott, ment előre, de az eredmény már nem változott, így Horvátország mellett Wales jutott ki a csoportunkból az Európa-bajnokságra. Válogatottunk az erőviszonyoknak megfelelően a negyedik helyen végzett, de márciusban, a Nemzetek Ligája-rájátszásában két nyert meccsel még kijuthat a kontinenstornára, amelynek négy meccsére az új Puskás Arénában kerül sor.

A H csoport végeredménye:

1. Horvátország 17 pont

2. Wales 14

3. Szlovákia 13

4. Magyarország 12

5. Azerbajdzsán 1

További cikkek

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Gyász

Sok erőt az elviselhetetlenhez! – gyászában vigasztalják Csollány Szilveszter feleségét

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiintettek egy horrorkaravánt az M3-ason, ilyen rakományt még a rendőrök is ritkán látnak - fotók

likebalaton.hu

Megérkezett Vörsre Kele, Magyarország első gólyája

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki, Kecskeméten gyártott Mercedesek válhatnak veszélyessé

hirtv.hu

Varga-Damm Andrea: A szocialisták szivárogtatták ki Bangóné diploma-botrányát

origo.hu

Két kolosszális szfinx szobor rejtőzött az ókori egyiptomi templomban

nemzetisport.hu

FTC: Fegyelem és szigor van, mindenki beállt a sorba – Botka Endre

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

origo.hu

Így állt meg az élet az extrém havazás miatt Isztambulban - galéria