Sport

World Urban Games, Budapest – Enikő, csapasd a breaket!

(s)

Létrehozva: 2019.09.14.

Hét sportág kiválóságai versengenek.

Vasárnapig fővárosunkra figyel a sportvilág. A Csepel-sziget csúcsánál található Nagyvásártelepen rendezik a World Urban Gamest, azaz az Utcai Sportok Világjátékát. Az érdeklődőkre – a belépés ingyenes – különleges élmény vár, hiszen negyvenhat nemzet há­romszáz sportolója hét sportágban vetélkedik. A BMX-esek között megvillantja tudását a világ legjobbjának tartott, holland Henricus van Gorp, de a frizbizés női nagymestere, a német Ilka Simon szabad stílusú bemutatója is igazán unikumnak számít majd. Persze minket jobban érdekel, hogy a tavaly Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián breaktáncban 9. helyezett Török Enikő miként áll helyt.

– Már a világjátékok csapatába bekerüléséért alaposan meg kellett küzdenem honfitársnőmmel egy kínai selejtező viadalon – árulta el a Borsnak Enikő. – Ez­úttal egy olyan tizenhat tagú női mezőnyben mérhetem fel a tudásomat, amelynek tagjai kö­zül többen ott lehetnek a 2024-es párizsi olimpián. Igaz, sportágunk műsorba vételéről a NOB igazgatótanácsa csak 2020 decemberében dönt.

Enikő ugyan Budapesten él, de Szolnokra jár tréningezni. Elsődleges terve hazai környezetben, hogy négytagú csoportjából az első két továbbjutó valamelyike legyen – nem sértődnénk meg, ha a vasárnapi fináléig folytatná…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek