Sport

A falkavezér szerepre készül Szoboszlai

Szabó Sándor

2019. szeptember 17. kedd 10:15

Fekete farkas fejét tetováltatta az alkarjára a ma­gyar futball legnagyobb tehetsége, Szo­boszlai Dominik. A Salzburg szabadrúgás-specialistája vezérszerepre

Forrás: Czerkl Gábors

Fiatalon, 13-14 évesen tetováltatott először Szoboszlai, aki bal alkarján édesanyja, édesapja és hároméves kishúga nevét hordja magán. Másik kezére pedig nemrégiben egy farkasfejet varratott.

– Döntésében nem befolyásoltam, csak annyit említettem: tetoválásra van ideje, hiszen én negyvenhárom évet vártam ezzel. Hogy miért a farkast választotta? Nem kérdeztem, de gyanítom, falkavezért választott magának, ugyanis a ma­gyar labdarúgás kiemelkedő egyénisége kíván lenni – árulja el a fo­cista édesapja, Zsolt. Az első Bajnokok Ligája-mér­kôzésére készülő te­hetség ezért dolgozik mindennap.

A szabadrúgásokat – amiből első vá­logatottgólját szerezte a szlovákok elleni Eb-selejtezőn – ki­lencéves kora óta gyakorolja. – Mindegy, honnan lövi a szabadrúgást, mert a 16-os környékének bármely pontjáról veszélyesen céloz – folytatja Szoboszlai Zsolt.

És hogy Dzsudzsák Balázs fő kihívója a fia lesz-e a szabadrúgások elvégzésekor a válogatottban, erre Szoboszlai papája a fejét ingatja, mert szerinte éppen elég jó lövő szerepel a magyar csapatban. – Egyébként szombaton is volt egy hasonló lövése Dominiknak, ám a Hartberg kapusa mentett a fiamék által 7-2-re megnyert bajnokin – meséli.

Gulácsi nem fél a pokoli hangulattól

Szoboszlai mellett a kupasorozatban érdekelt két másik magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter és Willi Orban is pályára lép, az RB Leipziggel a Benfica otthonába látogatnak. A Bundesliga-listavezető csapat kapusa elmondta, hidegen hagyja, hogy a hatvanötezres lisszaboni stadionban pokoli hangulat vár rájuk.

– A német bajnokságban is sok stadionban van hasonló hangulat. A Benfica egy technikailag és fizikailag erős csapat. Nyomást kell gyakorolnunk rájuk – nyilatkozta Gulácsi.

A lipcseiek csapatkapitánya, Willi Orban pedig azt mondta, a hétvégi, Bayern München elleni 1-1-es döntetlen hatással lesz a ma esti meccsükre.

– Természetesen magabiztosságot ad. Meg kell mutatnunk az erőssé­geinket, egy jó ellenfél kiváló légkörben fogad majd minket – mondta a hátvéd.

No és hogy Dominikék a hátralévő három Eb-selejtezőn hány pontot szereznek?

– A fiam szerint kilencet. Nem lennék magyar ember, ha ennek az ellenkezőjét állítanám. A horvátok elleni 90 perctől tilos megijedni, Azerbajdzsán az 1-1-gyel elvett tőlük pontokat, de ha Splitben nem nyerünk, akkor az azeriek ellen idehaza és Walesszel szemben idegenben kell azt megtenni – vélekedik az édesapa. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Kulcsár Edina vőlegényével, Mátéval is úgy szakított, mint Csutival

ripost.hu

120 rendőr, 57 helyszín: csaknem 100 milliós csalást követett el a veszélyes magyar banda

origo.hu

Megérkezett a hóvihar - már Budapesten is havazik - videók

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

origo.hu

Prémium összehajtható mobilokkal készül a Xiaomi és az Oppo

nemzetisport.hu

MTK: a másodosztályba igazolt a létszámfelettivé vált szélső

origo.hu

A BMW erős évet zárt 2021-ben

ripost.hu

Ez a négy csillagjegy sokszor csalódott már a szerelemben

mandiner.hu

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

nemzetisport.hu

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

origo.hu

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek