Sport

Asztmarohammal úszott Gyurta Gergely

K. D.

2019. július 20. szombat 11:15

<p>Három kilométert levegő nélkül teljesített.</p>

Sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot az Eb-bronzérmes úszó, Gyurta Gergely, aki a kvangdzsui világbajnokságon a nyílt vízi úszás 25 kilométeres távjának hajrájában majd’ másfél perccel vezetett, amikor asztmarohamot kapott. Ezután gyakorlatilag levegő nélkül, de teljesítette a közel ötórás verseny utolsó három kilométerét. Végül tizedikként csapott a célba.

– Nem hiszem el… Nagyon jó erőben éreztem magam, jól sikerült a felkészülésem. Most úgy ment az úszás, mint az álom… És akkor jön ez. Egy év munkája megy a kukába. Ki fog emlékezni arra, hogy vezettem? Annyi marad meg, hogy tizedik lettem és kész. De hát ez a sport. El kell fogadnom – mondta könnyes szemmel Gyurta.

Az olimpiai bajnok hosszútávúszó, Risztov Éva szerint az időjárás sem kedvezett az emberpróbáló távon, ahol Gergely és a számot feladó, öt kilométeren aranyérmet szerző Rasovszky Kristóf is túllépett a saját ha­tárán.

– Ezek a srácok a végsőkig küzdenek, ha kell, bele is halnak a versenybe. Erre az élő példa Gege volt, aki úgy úszott három kilométeren keresztül, hogy nem kapott levegőt. Nagyon sajnálom őt, ha valaki embertelenül sokat dolgozik a sikerért, akkor az ő. Én is na­gyon sokat köszönhettem neki az olimpiai felkészülésem alatt – mondta a Borsnak a 10 kilométeres táv londoni bajnoka.    

Történelmet írhat Hosszú

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka sorozatban negyedszer nyerhet a 200 és 400 méter vegyesen a vb-n. Ilyen bravúrra korábban senki sem volt képes ebben az úszásnemben. Az Iron Lady 2013-ban, Barcelonában duplázott először, majd Kazanyban és Budapesten sem talált legyőzőre.

– Tisztában vagyok azzal, mikor mi történik, de nekem előre kell néznem, és szerencsére jelenleg nincs előttem senki, ez pedig azt jelenti, hogy önmagammal kell versenyeznem – mondta a Mol Csapatnak Katinka, aki 200 méter vegyessel kezdi meg a versenyt holnap.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

vg.hu

Megint milliárdok hiányoznak a 3-as metró felújításához

borsonline.hu

Aggasztó számok: Hatalmasat ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma

life.hu

Az intenzívre került a magyar énekesnő: "Olyan rosszul lettem, hogy elájultam a vécében"

szon.hu

Mint a Baywatchban: Lassítva futós, ugráló melles videó készült a bikinis Pap Dorciról

origo.hu

Alapfunkció tűnt el érthetetlenül az iPhone 13-ból

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében