Sport

MK-nyolcaddöntő: A Fradi-legenda kiképezte fiát a Vidi ellen

K. B.

Létrehozva: 2019.02.27.

Hetek óta a Vidi a téma a Fradi korábbi kapusa, Szűcs Lajos és fia között, aki a Taksony kapuját őrzi majd a fehérváriak elleni kupameccsen. A család a helyszínen fog szurkolni. Mol Vidi - Taksony, Ma 18.00

Forrás: Daru Andrea

A 486 NB I-es meccsen védő, háromszoros válogatott kapus, Szűcs Lajos fia, a 21 éves ifjabb Szűcs Lajos eddigi pályafutása legnagyobb meccsére készül – a Vidi ellen 1-0-ra elveszített első MK-nyolcaddöntő után ugyanis Szabados Tamás, a Taksony edzője a kezdőben ígért neki helyet a visszavágóra.

– Nagy élmény lesz a Vidi ellen védeni, ahol korábban egy évet fociztam. Ott érettségiztem, és sok barátot szereztem, valamint többször is az NB I-es csapattal edzettem – mesélte a Borsnak a fiatal hálóőr, aki a jelenlegi csapatból Kovácsik Ádámmal, Juhász Rolanddal, Kovács Istvánnal és Pátkai Mátéval is tréningezett. – De Huszti Szabolcsot is jól ismerem, aki édesapám csapattársa volt a Fradiban, és a mai napig jó barátok – tette hozzá.

Ifjabb Szűcs elmondta, apja – aki a család többi tagjával a helyszínen szurkol majd neki a sóstói Mol Arénában – hasznos tanácsokkal látta el.

– Amióta tudjuk a sorsolást, és hogy várhatóan a fiam fog védeni, állandó téma a családi beszélgetéseknél a Vidi – fogalmazott lapunknak idősebb Szűcs. – Viszont nehéz felkészülni belőlük, mert mindig tudnak váratlant húzni, és a fiam ilyen kaliberű csapat ellen tétmérkőzésen még nem szerepelt. Nehéz dolga lesz.

A legendás – sapkájáról is elhíresült – kapus szerint fiának az is megnehezíti a dolgát, hogy hozzá hasonlítják, pedig teljesen más mentalitást képvisel – és baseballsapkát is csak a pályán kívül, divatból hord. Apja szerint egyébként ifjabb Szűcs a képességei alapján hivatott lehet az NB I-re, de ehhez szerencsére is szüksége lesz a jövőben.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek