Sport

Apja nyomdokain Hamar István fia

K. B.

Létrehozva: 2019.02.20.

Napok óta lázban ég a kétezer lakosú, Pest megyei Taksony, amelynek focicsapata a Vidit fogadja a kupában. A korábbi válogatott, Hamar István fia letenné a névjegyét ezen a meccsen.

Forrás: Daru Andrea

 Valóra vált a 25-szörös korábbi válogatott focista, Hamar István gyerme­kének álma. A NB III-as Taksony 19 éves játékosa, ifjabb Hamar István és társai a Vidi ellen lépnek pályára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

– Úgy voltunk vele, ha már bejutottunk a legjobb 16 közé, akkor egy nagy csapatot kapjunk. Én a Vidiről és a Fradiról álmodtam, és előbbi össze is jött – mesélte a Borsnak a fiatal középpályás. Hozzátette, karrier­je legnagyobb élménye lesz pályára lépni a visszavágón az új Mol Arénában. – A Vidi két hónappal ezelőtt még világ- és Európa-bajnokok ellen játszott az EL-ben. Nagyjából egy százalék esélyünk van továbbjutni, de ezt ki kell használni, láttunk már csodákat a focipályán.

Ehhez pedig az egész család tanácsokkal látta el a fiatal focistát. Mindkét nővére – Emília és Virgínia – szerelme ugyanis válogatott focista, előbbi a Slovant erősítő Holman Dáviddal, utóbbi az újpesti Simon Krisztián­nal alkot egy párt, akik számos alkalommal játszottak a fehérváriak ellen. Korábbi válogatott édesapja pedig nemcsak a Vidivel szemben, hanem a klub színeiben is játszott.

– Édesapám azt mondta, bátran focizzunk, és természetesen Dáviddal és Krisztiánnal is be­széltem. Ők azt tanácsolták, mutassam meg magam, fiatal vagyok, és ezeket az esélyeket meg kell ragadni. Ekkora érdeklődés ugyanis még sosem övezte a meccseinket – tette hozzá.

A mérkôzés az MLSZ-előírásnak megfelelő, Taksonytól három kilométerre lévő dunaharaszti focipályán lesz, ahová a város nagy része kilátogat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek