Sport

Cserbenhagyta Schumachert a kabalája - hét érdekesség a legendáról

Szabó Sándor

Létrehozva: 2019.01.12.

<p>Azt nem tudni, hogy a német F1-es pilóta, Michael Schumacher 2013. de­cember 29-ei síbalesetéből valaha is felépül-e. Ám a napokban ünnepelt 50. születésnapja alkalmából pályafutása hét érdekességét idézzük fel.</p>

1. Hogy fiai karrierjét segíthesse, édesapja, a kőműves Rolf másodállásban egy gokartpályán javította a versenygépeket, míg édesanyja ugyanott, a kantinban szolgált fel.

2. A bárányok hallgatnak című thriller az egyik kedvenc filmje, valamint az olasz konyha és a szódavíz.

3. Sosem ettek egymás tenyeréből Jacques Villeneuve-vel, ám egykori riválisa alaposan mellétrafált, amikor azt állította, amint a német pilóta végleg leteszi a versenysisakját, öt perc múltán már senki sem fog emlékezni rá.

4. Az 1991-es első F1-es futama előtt nem kapott normális szállást, ezért egy ifjúsági hostel kétágyas szobájában aludt, amelynek közepén egybeépítve helyezték el a wc-t és a zuhanyzót.

5. Tízmillió dollárt (2,8 milliárd Ft) adományozott a 2004-es ázsiai cunami áldozatainak megsegítésére, miután a katasztrófa során vesztette életét kedvenc testőre, Burkhard Cramer és annak két fia.

6. Vb-győzelmeire emlékezve néhány nagyvárosban a nevét viselő tornyokat akarnak építeni, többek között Dubajban és Újdelhiben.

7. Egy afrikai gyöngyös karkötővel versenyzett, amit feleségétől, Corinnától kapott ajándékba. Kabaláját síbalesete helyszínétől nem messze, egy hóbucka alatt találták meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek