Sport

Mizsér Attila fia is olimpiát nyerne

Füredi

Létrehozva: 2018.12.08.

<p>Apja örökébe szeretne lépni az öttusázó olimpiai bajnok Mizsér Attila fia, Márk. A tehetsége megvan, csak éppen ő kajakozik.</p>

Bár az öttusacsapattal Szöulban olimpiai bajnoki címet nyert, világbajnok Mizsér két évtizede befejezte pályafutását, a családjában akad valaki, aki szintén nagy eredményekre lehet képes. 

– Márk januárban lesz 16 éves, annyi idős, mint amikor én serdülő há­romtusázóként az első országos bajnoki címemet szereztem. Ő vi­szont már tizenöt korosztályos bajnoki aranynál tart – mondta fiáról az 57 éves Mizsér. Márk óvodás korában megtanult úszni, aztán több sportágba is belekóstolt, de igazán egyik sem fogta meg.

– Alsóban két évig kosaraztam, de nem voltam elég ügyes. Aztán kipróbáltam a tornát és a karatét, ám azok sem vonzottak. Anya és a nővéreim szerették volna, ha én is öttusázó leszek, de nem akartam, hogy összehasonlítsanak apuval, és azért ismerjenek el, mert ő sikeres volt – mondta Márk, akit egy időben így is zrikáltak, kis olimpikonnak nevezték. 

– A kajakot apa javasolta, végül a családias hangulat miatt az Angyalföldi Vízisport Egyesületet választottam. Rögtön megtetszett, az első edzéstől szeretem csinálni – magyarázta Márk, aki a bajnoki címei mellett arra a legbüszkébb, hogy az idén részt vehetett korosztálya kis világbajnokságán, és K1 ezer méteren ötödik lett. 

Sportos az egész család

Mizsér Attila lányai közül Fruzsina hosszútávfutó volt, Alexa junior Eb-döntőig jutott ritmikus gimnasztikában, Melissa aerobikban lett junior vb-döntős. A nyolcéves Norina szertornázik, közben a pingponggal ismerkedik, hogy beszállhasson a családi csatákba.

– Eddig főként egyest mentem, de kipróbáltam a négyest is, élveztem. Meglátjuk… 

A kommunikációs trénerként is tevékenykedő Mizsér Attilának elfoglaltságai miatt ma már kevés ideje jut a sportolásra: 

– Azért figyelek az egészségemre, kocogok, úszom, a kislányommal bringázom, olykor súlyzózom – árulta el Mizsér, aki tartja sportolói versenysúlyát, egy gramm felesleg sincs rajta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek