Sport

Amerikába csalogatják a magyar úszólányt

szs

2018. december 9. vasárnap 11:15

Bár honi vizes körökben akadtak olyan szakvélemények, melyek szerint a Dunaharaszti úszó-szakosztályának egyik élversenyzője, Kurdi Zsófia 17 évesen túl idős ahhoz, hogy érdemleges eredményt szállítson, erre az ifjú hölgy alaposan rácáfolt.

Trénere, Lőrinczi György két dolgot jól csinált, és jól csinál. Egyrészt járja azt a szakmai utat, ami a jelek szerint gyümölcsöző, másrészt sose adta fel a Zsófiba vetett hitét.

– Az Érden élő kislány egészen kiváló fizikai képességekkel rendelkezik – újságolja a mester. –  A 180 cm-es magasságához 68 kg-os testsúly párosul, ráadásul olyan hosszú karokkal áldotta meg a természet, ami a mi sportágunkban roppant előnyös.

Kurdi serdülőként és ifiként szép csendben érlelődött, majd most, hogy immár a felnőttek mezőnyének tagja, mutogatja az oroszlánkörmeit. A minap 50 mellen 32 másodperc alá került, ami jelzés arra, hogy helyes úton járunk, ráadásul a sokszoros felnőtt válogatott Sztankovics Annával kettesben csak ők mutatnak az országban 32 mp alatti eredményt - magyarázta a tréner.

A jövőben főleg 50 és 100 m-es távokon várható Zsófitól kiugró remeklés, bár edzője úgy tippel, akár vegyes számokban is beverekszi magát a honi legjobbak közé.

– A jövő évi felnőtt vb-n számomra már kevés az, hogy magyar válogatottként induljon, egy jegyzett eredményt is szeretnék tőle valamelyik sprintszámban. Villámgyors magyar úszónőről elég régen hallhattunk, nos, tanítványom sprinternek ígérkezik .

Lőrinczi arra is büszke, hogy az Egyesült Államokban is felfigyeltek tanítványa eredményeire, az Auburn Egyetem már most ösztöndíjat kínál neki, csak ússzon náluk. Zsófia jövőbeni szakmájául a médiát szemelte ki magának, akik ismerik felvételeit, azt állítják: tehetséges fotós, esetleg azt tanulná az USA-ban.

Csakhogy a 2020-as tokiói olimpiáig szó sem lehet külföldi tanulmányokról, mert a honi edzésmunka további csodát tehet.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet