Sport

Sprinterként szerezne hírnevet Illovszky Dominik

szs

Létrehozva: 2018.10.02.

Forrás: MTI

Illovszky Rudolf, az egykori Vasas-focista és szövetségi kapitány rokona, a 16 éves Dominik tovább öregbítheti a család hírnevét. Igaz, nem a futball-, hanem a futópályán. 

A Bp. Honvédban versenyző tinédzser 60 méteren 7.23 másodperccel gyerek-világrekorder volt, s azóta is töretlen a fejlődése. Jelenlegi egyéni csúcsa 100-on 10.58, a júniusi győ­ri U18-as Eb-n 10.70-nel ezüst­érmet szerzett.

– A győri fináléban 85 méterig vezetett, akkor sajnos túlságosan előredőlt, ritmust veszített, és kikapott – eleveníti fel trénere, Karlik Pál. A Honvéd-edző korábban a Vasasban atletizált, egy alkalommal a hivatalos papírját éppen Rudi bácsi írta alá. Dominikkal egyébként sokat beszélgetnek édesapja nagybátyjá­-
nak dicső, angyalföldi focistamúltjáról. Na meg a hétvégén rajtoló Buenos Aires-i ifjúsági olimpiáról.

– Tavaly ősszel vettem át Dominik felkészülésének az irányítását, miután az edzőváltás mellett döntött – folytatja Karlik.  – Amúgy 2017-ben sérüléssorozat hátráltatta, még gyógytornát is a felkészülésébe iktattam. Az a típus ugyanis, akinek gondolatai előrébb járnak a pályán, mint a sprintirama, ezért fennáll nála az izomszakadás veszélye.

A tréner arra számít, hogy tanítványának rohamosan javul majd az időeredménye.

– Személyében látom az el­-ső magyar vágtázót, aki tíz másodperc alatt tud majd futni százon. Most, az ifjúsági olimpián pedig dobogó közeli helyezést várok tőle.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek