Sport

Kapkodnak a sztárklubok az újpesti tinifocistáért

Címkék
fociÚjpest

GG

Létrehozva: 2018.10.07.

A Juventus, az Inter és a West Ham is verseng a 15 éves újpesti focistáért. Sztojka Dominik szemtelenül fiatalon edzett az olaszoknál, és másodszor járt Angliában próbajátékon.

Forrás: Czerkl Gábor

Az UTE Labdarúgó Akadémián pallérozódik már tíz éve a tehetséges focista, aki a szakemberek szerint nemcsak magasságával, hanem teljesítményével is kiemelkedik kortársai közül.

Az elmúlt két szezonban is gólkirály lett, pedig nála két évvel idősebbek között rúgta a labdát, a most zajló bajnokságban is egyetlen találattal van csak elmaradva a góllista vezetőjétől. Nem számított tehát meglepetésnek, hogy a magyar U16-os válogatottba is behívták, s a Svájc elleni két találkozón nem is okozott csalódást.

– Fantasztikus érzés volt a címeres mezben pályára lépni, a kezdeti megilletődést követően hamar felvettem a ritmust – mondta Dominik. – Azt gondolom, nem okoztam csalódást, a társak is befogadtak, az edző is dicsért.
Már több megaklubnál is járt próbajátékon, kérdés, vajon hol érezte magát a legjobban.

– Óriási élmény volt együtt tréningezni a Inter futballistáival, de talán a Juventusnál volt a legjobb. Ott egyáltalán nem azzal törődtek, hogy honnan jöttem, hanem hogy mit tudok. Bevallom, ha választhatnék, a Zebrák mellett döntenék. Az angol foci viszont egészen más világ, mint az olasz. Nagy szeretettel vártak bennünket, mert most a szüleimet is meghívták. Szerintem komolyan gondolják, hogy náluk folytassam. Megmutattak mindent, a várost, a stadiont, az edzőközpontot, és még a West Ham–Manchester meccsre is elvittek. Persze edzettem egy jót, meghajtottak rendesen, de nem fáradtam el, hiszen Újpesten sem üdülünk a tréningeken – tette hozzá a fiatal tehetség.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek