Sport

Mikóczi: Overdose utódai között nincs kiugró tehetség

szs

Létrehozva: 2018.08.21.

Forrás: Vadnai Szabolcs

Az egykori Európa-verő versenyló, Overdose tulajdonosa, a Dunaszerdahelyen élő 56 éves szlovákiai magyar Mikóczi Zoltán jelenleg nem foglalkozik lovakkal, de azért figyelemmel kíséri klasszis ménje utódainak karrierjét.

Ám szerinte a 2015. július 1-jén Németországban hasi kólikában elpusztult telivérjének egyik leszármazottja sem fog a nyomába érni.

– Sajnos nem látok közöttük kiugró tehetséget – mondta Mikóczi a Borsnak. – Dózi csak egy volt, tizennyolc galoppversenye közül tizenötöt megnyert, máig fáj a szívem miatta.

Bár Zoltán a szupersztár fedeztetéséből származó, összesen csaknem félszáz négylábú fejlődését gondosan figyeli az internet segítségével, Overdose eredményeire egyik utódját sem tartja képesnek. Viszont felfigyelt a francia szülőktől származó Tour de Parisra – azaz Párizsi Körversenyre –, a hároméves csődör tulaja ráadásul magyar, dr. Hammersberg Elemér, akivel rendszeresen konzultál.

– Elemér kikéri a véleményemet arról, hogyan építettem fel Overdose karrierjét. Tour de Paris még veretlen, szeptember hatodikán például érdemes kilátogatni a Kincsem Parkba, ahol várhatóan 1000 méteres távon vágtázik majd az Overdose-díjért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek