Sport

Herédi Attila szíve sajog az Újpestért, de a Vasasnál megbecsülik

szabó

Létrehozva: 2018.08.26.

Herédi Attila neve eltéphetetlenül összeforrt az újpesti labdarúgással, jelenleg mégis a Vasas Kubala Akadémiánál dolgozik fiatal játékosok megfigyelőjeként.

Ha MLSZ-ellenőrként kilátogat egy-egy meccsre, gondolom, sokan még mindig azt kérdik, mi hír Újpesten – vetjük fel a hatvanéves, korábbi ötszörös válogatott Herédinek.

Erre mindig azt válaszolom, mivel a Megyeri úton nem számítanak rám, inkább beszéljünk a Vasas Kubala Akadémiáról. Ott tavaly utánpótlás szakmai igazgató voltam, és jelenleg úgymond scoutként, azaz fiatalokat megfigyelő alkalmazottként dolgozom.

Ilyen jól áll az Újpest, hogy nincs szüksége egy szakképzett, bizonyított edzőre?

Nézze, az elveimmel ugyan ellentétes az ilyesmi, de – az Akadémiára érkezésem előtt – mégis bejelentkeztem szeretett klubomnál. Csakhogy sem az UTE, sem az UFC nem adott pozitív választ. Következésképpen nem futok olyan szekér után, amelyik nem vesz fel. Persze sajog a szívem a lila-fehérek miatt.

Vagyis a legmagasabb edzői végzettséggel, pro licenccel a zsebben 8 és 13 éves srácokat figyel meg?

Méghozzá nagy örömmel. Ha kell, megyek utánuk Dunakeszitől Budaörsig. Egykori pápai játékosom, Balogh Balázs hívott a Fáy utcába, neki pedig nem mondhattam nemet.

Egy NB I-es vagy második vonalbeli klub edzői felké­résére azért rábólintana, nem?

Nem feltétlenül, bár nyilvánvalóan megfontolnám. Há­rom lábon állok, a Vasas-feladat ellátása mellett élettársam, Piroska családjának zöldség-gyümölcs vállalkozásában segítek, ráadásul az MLSZ is gáláns, hiszen volt válogatott focistaként ellenőri feladatokkal bíz meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek