Sport

Válogatottság a skorpiógólos magyar célja

K. B.

Létrehozva: 2018.07.22.

Hazatért a másodosztályú Vasashoz Birtalan Botond, akit három éve „a skor­piógólos srácként” ismert meg az ország. A tavalyi év NB II-es gólkirálya a válogatottat tűzte ki célként.

Még a világsajtó is foglalkozott a Békéscsaba színeiben szerzett akrobatikus góljával, amit még 2015-ben a Gyirmótnak lőtt. Szeretné végre levetkőzni „a skorpiógólos srác” nevet?

Remélem, hogy nem felejti el senki azt a gólt, én sem fogom. Az változtatta meg a karrieremet, de persze én ennél több vagyok – válaszolta Birtalan.

Például már NB II-es gólkirály, és a nagy múltú Vasas focistája. Pedig úgy hírlik, az NB I-ből is keresték. Hogyhogy mégis a Vasast választotta?

Bármerre is jártam a világban, mindig Angyalföldre jöttem haza, itt nőttem fel. Nagyon örültem, amikor megkerestek, és nem haboztam hazatérni.

Nem mellesleg az édesapja hatalmas Vasas-drukker. Ő mit szólt?

Ahogy mindent, ezt a döntésemet is megbeszéltem ve­le. Természetesen nagyon örült. Ezentúl Birtalan-mezben fog kijönni a meccsekre szurkolni. Remélem, a játékom büszkeséggel fogja eltölteni.

Egy éve kellemetlen helyzetbe került Bé­késcsabán: ki­tették az első csapatból arra hivatkozva, hogy sört ivott a helyi kolbászfesztiválon. Később azzal a feltétellel került vissza, ha változtat az életvitelén. Mi történt azóta?

Az egy elég faramuci helyzet volt. Nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, hogy nem pont úgy történt, ahogy az kommunikálva lett. Csupán az változott, hogy Bója Gábor személyében egy olyan edző jött Békéscsabára, aki hitt bennem, és lőttem is 29 gólt a vezetése alatt.

Most is hasonló ütemben várhatjuk a Birtalan-gólokat a másodosztályban?

Azon leszek, mert a feljutáson kívül a rövid távú célom megvédeni a gólkirályi címemet.

Na és a hosszabb távú?

A válogatottság, de előbb vissza kell jutni a Vasassal az NB I-be. Persze felvetődhet, miért nem választottam már most az élvonalat. De úgy gondolom, van még a karrieremből legalább négy év. Ez idő alatt csak úgy kerülhetek be a nemzeti csapatba, ha nem a 15. számú já­tékos vagyok valahol.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek