Sport

Rossi: Ez életem legjobb napja

T. D.

2018. június 20. szerda 19:04

Marco Rossi, a Honvéd korábbi sikeredzője eddig is nyíltan vállalta, hogy szereti a magyarokat, de miután kinevezték a válogatott szövetségi kapitányának, madarat lehet vele fogatni.

Marco Rossi, a Honvéddal 2017-ben bajnoki címet nyerő, idén a szlovák DAC-ot 25 év után európai kupaporondra vezető olasz edző a tőle megszokott nyíltsággal a Facebookon osztotta meg a rajongóival, mit érez a kinevezését követően.

– A mai életem egyik legjobb napja – írta. – Nagyon nehezen tudom kifejezni az örömöt és a büszkeséget, amit ez a kinevezés ad. Büszkén ülök le arra a kispadra, amely előtt az Aranycsapat is szerepelt. Büszkén képviselem az országot, amely befogadott és szeretett, jobban, mint megérdemelném.

Lanzafame nem lesz válogatott

Az NB I Év játékosa, Davide Lanzafame Rossi meghosszabbított keze volt a Honvédban. Az olasz sikerpáros a magyar válogatottban viszont nem tud összeállni. Lanzafame honosításával nem is lenne gond, ám a csatárnak a FIFA szabálya szerint öt éve kellene folyamatosan Magyarországon fociznia és életvitelszerűen élnie, hogy válogatott lehessen, márpedig ehhez még három év hiányzik.

Az 53 éves szakember köszönő levelében azt nem ígérte meg, hogy mostantól a magyar válogatott végigveri a világot, de mást igen.

– Lelkesedést, szeretetet és sok profi munkát ígérhetek. Illetve azt, hogy megtanulok magyarul – tette hozzá.

Érdekes, hogy a DAC úgy engedte el Rossit a magyar válogatotthoz, hogy amíg nem találja meg a helyettesét, az olasz edző folytatja a munkát a klubnál, és felkészíti a csapatot a Dinamo Tbiliszi elleni júliusi El-selejtezőkre.

A dunaszerdahelyiek közleményéből az is kiderült, hogy az olasz mester a válogatottnál is az eddig megszokott stábjával dolgozik majd, azaz Cosimo Inguscio és Giovanni Constantino másod­edzők segítik majd a munkáját.

Vida Kristopher, a DAC középpályása:Biztos, hogy jó döntés volt. Nem láttam soha ilyen edzőt, aki ennyire győzni akar, aki így tud motiválni, és aki ilyen fegyelmet képes teremteni a játékosok között.
Kádár Tamás, a Dinamo Kijev védője:Soha nem ta­lálkoztam még Rossival, és nem beszéltem vele. Vi­szont azoktól, akikkel már dolgozott, azt hallottam, hogy szakmailag nagyon jó edző és jó ember.
Gróf Dávid, a Honvéd kapusa: Bármilyen ha­bitusú játékosokat kap a keze közé, ké­pes egységes csapatot ko­vácsolni, ki tudja hozni belőlük a maximumot. A legjobb döntést hozta az MLSZ.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

likebalaton.hu

Titkos helyek, érdekes történetek – tematikus séták télen is

life.hu

A sörözőkből bordélyok, a pincérnőkből örömlányok lettek Párizsban

hirtv.hu

Először szólalt meg Eva Rezesova szabadulása óta: „a mai napig bűntudatom van”

kisalfold.hu

Meseházikó, nyugalommal, csodakilátással Tényőn

origo.hu

A hivatalos adatoknál kétszer több esőerdő égett le Indonéziában 2019-ben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

borsonline.hu

Lekapcsolták a gépekről Hannát, három gyermeke maradt árván

borsonline.hu

Az orvosok sem hittek a szemüknek, olyat találtak az intenzívre került covidos beteg plüssállatában

origo.hu

Kilátszott Tolvai Reni mellbimbója a csipkefelsőből - fotó