Sport

Félelmében tiltotta le a családját a foci-vb-ről Danny Rose

K. B.

2018. június 9. szombat 09:15

<p>Rettegnek a rasszista orosz szurkolóktól a vb-n szereplő színes bőrű focisták. Az angol Danny Rose el sem engedi a tornára a családját. Botrány esetén a bíró véget vethet a meccsnek.</p>

Az orosz drukkerek fajgyűlöletét olyan sztárok is megtapasztalták már, mint Samuel Eto’o és Roberto Carlos, akik az ország bajnokságában játszottak. De például a Manchester City elefántcsontparti játékosát, Yaya Tourét is támadás érte bőrszíne miatt egy CSZKA elleni BL-meccsen. Két éve a Rosztov otthonában pedig az akkor még a PSV-ben focizó Jetro Willemset banánnal dobálták meg. Nem csoda, hogy a színes bőrű játékosok támadástól tartanak a vébén.

– Megmondtam a családomnak, a rasszizmus miatt nem akarom, hogy Oroszországba utaz­zanak – mondta az angolok jamaicai származású védője, Danny Rose. – Nem akarok a szeretteim biztonságáért aggódni, amikor a meccsekre készülök. Az édesapám ideges, azt mondta, talán soha nem lesz több esélye, hogy megnézzen egy vb-n – tette hozzá a focista, aki rasszista támadás esetén legszívesebben levonulna a pályáról társaival. Gareth Southgate szövetségi kapitány ezt a lehetőséget elvetette, nehogy kizárják őket a tornáról. A FIFA számos vizsgálatot folytatott a probléma kezelésére, és kész tervei vannak.

– Nem aggódunk a diszkrimináció és a biztonság miatt, de komolyan vesszük őket. Küzdünk a probléma ellen – jelentette be a szövetség elnöke, Gianni Infantino. – A játékvezetők háromlépcsős eljárást folytatnak majd: diszkrimináció esetén félbeszakíthatják, felfüggeszthetik vagy beszüntethetik az adott meccset – mondta a vezető. Hozzátette, egy megfigyelőrendszert is használnak majd, hogy azonnali szankciót alkalmazhassanak.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Durva fotót tett közzé Farkasházi Réka: így nézett ki a műtétje után

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

she.life.hu

Mészöly Miklós összes gyarlósága kevés volt ahhoz, hogy Polcz Alaine elhagyja őt

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

origo.hu

A vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

origo.hu

Kérni sem kell, automatikusan jár a 25 év alattiak adómentessége

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó