Sport

Cristiano Ronaldo mesterhármasa is csak döntetlenre volt elég

Bors

Létrehozva: 2018.06.15.

B csoport: Portugália - Spanyolország

A pénteki vb-meccsek közül tagadhatatlan, hogy a Portugália-Spanyolország összecsapást várták a legtöbben. Nem véletlenül. A két válogatott világbajnokságon eddig még csak egyszer játszhatott egymás ellen, 2010-ben, a nyolcaddöntőben a spanyolok nyertek 1-0-ra David Villa góljával.

A mostani meccs gólokban jóval gazdagabb volt, mint a nyolc évvel ezelőtti összecsapás. Már a 4. percben gól született Cristiano Ronaldónak köszönhetően, méghozzá büntetőből. 1-0 a portugáloknak. A spanyolok 20 perccel később egyenlítettek Diego Costa góljával, majd a 44. percben ismét Ronaldo volt eredményes Gonçalo Guedes gólpasszával.

A második félidőben ismét Diego Costa brillírozott, aki az 55. percben vágta be a portugál kapuba a labdát, majd három perccel később a spanyolok védője, Nacho Fernández talált be, ezzel megszerezve Spanyolországnak a vezetést.

A 88. percben azonban olyan történt, amire nem sokan számítottak: Cristiano Ronaldo hatalmas szabadrúgásgólt lőtt a spanyoloknak - beállítva a 3-3-as végeredményt. A portugál csatár mesterhármasát ordítva, énekelve ünnepelték a szurkolók - nem véletlenül. Ez volt egyébként Ronaldo pályafutásának 51. mesterhármasa - és ő az első játékos, aki mesterhármast tudott lőni eb-n vagy vb-n a spanyol válogatottnak.

B csoport: Portugália - Spanyolország: 3–3

A korábbi meccsek eredményeit, valamint a világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek