Sport

Saját zsebből kosztoltat szegényeket a menő focista

Bors

Létrehozva: 2018.04.18.

Mohamed Szalah nem feledi el, hogy honnan jött. A Liverpool egyiptomi válogatott focistája jelentős összegekkel segít nélkülöző embereket.

Javában épül Nagrigban az az iskola, ahová leányok járnak majd tanulni, továbbá egy vadonatúj kórház alapozásához is hozzákezdtek az egyiptomi városban. Mindkét létesítmény kivitelezéshez a teljes (!) költséget magára vállalta Mohamed Szalah, a Liverpool focicsapatának egyiptomi válogatott támadója. Persze van miből jótékonykodnia a szülővárosában, hiszen a 'Poolnál heti 90 ezer fontot (28 millió Ft) keres. A másik, már működő városi gyógyintézmény részére olyan orvosi berendezéseket vásárolt, amely naponta ötven beteg kezelését teszi lehetővé.

Inside Mo Salah's hometown where star funds building of new school and hospital

MOHAMED SALAH is the hottest property in world football, leading Liverpool to the Champions League semi-final this season with a blistering 40 goals. SunSport sent two Egyptian journalists to Salah's hometown of Nagrig, Gharbia, 80 miles north of capital Cairo, to meet the people who helped shape Salah - and learn stories of the generosity that has seen the forward donate hundreds of thousands of pounds to improve the lives of people who live there.

Szalah amúgy nagrigi lányt, egy Nagi nevűt vett feleségül, és olyannyira hálás a helyieknek, hogy havonta 3 500 fontot (bő egymillió Ft) küld a legszegényebb helyi családok részére. Épül majd egy ifjúsági szabaidő-központ, ráadásul a minap lebeszélte arról a édesapját, hogy feljelentsen egy tolvajt. Az illető elemelte az idősebbik Szalah pénztárcáját, de mielőtt a károsult a rendőrségre ment volna, a fia kifizette a papájának azt az összeget, amivel a tolvaj megkarcsúsította. Mi több, a gólvágó futballista a zsebesnek szerzett Nagrigban egy állást is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek