Sport

Vandersloot: Minden csapat legyőzhető

Bors

Létrehozva: 2017.06.15.

Forrás: mti

Kevésen múlott, hogy a csehországi Eb-re készülő magyar női kosárlabda-válogatott honosított amerikai kiválósága, Courtney Vandersloot ne a focit válassza gyerekkorában. Végül a tengerentúli WNBA-ben most a Chicago Sky színeit viselő 28 éves klasszis a palánkok alatt kötött ki.

– Egyszer azt kérdezték tőlem, arra vagyok-e a legbüszkébb, hogy az amerikai Division One-ban én voltam az első női játékos, aki 2000 pontot szerzett és további ezer asszisztot mellé –emlékezik Vandersloot.

– Nos, inkább az dob fel, hogy az idei Európa Kupát megnyertem európai klubommal, a török Yakin Dogu Üniversitivel. Vandersloot Kent városában olyan környéken nőtt fel, ahol mindenki sportolt. Eleinte a futball vonzotta, a két-két olimpiai és világbajnoki címet gyűjtött amerikai labdarúgó, Mia Hamm fotóját például kitűzte a szobája falára.

– A példaképem volt, mert a győztes sportoló prototípusát láttam benne. Nem húzott rosszat azzal, hogy főiskolás évei kezdetén kosárlabdára váltott, hiszen 2015-ben a WNBA All Star-gáláján is szerepelhetett.

– Talán azért vittem sokra, mert a fiatalkori edzéseimen rendre fiúk ellen játszottam. A magyar válogatottban olyan csapattársai vannak, akik minden szempontból szimpatikusak, ráadásul jó kosarasok.

– Az egy igazán egységes, kiváló kollektíva – teszi hozzá Vandersloot. Ami az Eb-t illeti: kezdet gyanánt június 16. és 19. között három csoportmeccset játszunk. Az amerikai játékosnak három ri­válisunkról a következő a véleménye.

– Mindhárom ütőképes válogatott. A csehek előnye a hazai pálya, az ukránoknál játszik a hozzám hasonlóan honosított Deandra Moss, akivel korábban szerepeltem egy csapatban. A spanyolok tudása jelentős, ám úgy vagyok vele: minden csapat legyőzhető. No és hogy miért próbálta ki magát a török bajnokságban?

– Mert a világ legjobb játékosai ott szerepelnek. Nem véletlen, hogy korábban öt éven keresztül a Besiktasban is játszottam. 

A kosarazás Gretzkyje

Klasszisára mi sem jellemzőbb, mint hogy John Stockton, a Utah Jazz egykori NBA-kosarasa így jellemezte a magyar válogatott játékost:
– Vandersloot a női kosárlabdázás Wayne Gretzkyje. Ugyanolyan pótolhatatlan egyéniség, mint a korábban a legendás kanadai jégkorongozó volt.
Amikor ezt a véleményt idéztük neki, így reagált:
– Erről sosem hallottam, de megtisztelő.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek