Sport

Kásás Zoltán harmadszor is világbajnok lenne

Sz. S.

Létrehozva: 2017.06.15.

Noha korábban már nyert két-két Masters Eb-t és vb-t, az augusztusi budapesti „öregfiúk” világbajnokságot a világért sem hagyná ki Kásás Zoltán, a Magyar Vízilabda Szövetség edzőtovábbképzésének igazgatója.

– Egy ausztrál pólós barátom állt elő az ötlettel, hogy nevezzünk egy vegyes válogatottal – mondja a szeptemberben 71. születésnapját ünneplő Kásás, aki egykor három jelentős európai kupát hódított el klubjaival, ráadásul öt olimpián járt játékosként, kapitányként, edzőként.

– Csapatunkban lesz amerikai, olasz és szlovák pólós is. Mindössze azt kell eldönteni, hogy Blue Thunder (Kék Mennydörgés) vagy BT Pöstény, netán BT Budapest néven küzdünk majd. Kásás harmadszor is vb-ara­nyat szeretne, bár hozzáteszi, a leendő riválisokról mit sem tud. Ugyanakkor fia, a háromszoros olimpiai bajnok Tamás a negyven felettiek tornáján bizonyíthat.

Kérdés: kettejük közül melyik Kásás viszi többre?

– A fiamék esélye azért jobb, mert összeáll a Kemény Dé­­nes kapitány vezette háromszoros olimpiai bajnok válogatott. Nekem egyébként pont kapóra jött a torna, ugyanis az EKG-vizsgálatom egy kis szívritmus-zavart jelzett, most legalább ismét mozgok. Märtz Tamás, a férfiválogatott kapitánya felajánlotta gyakorlásra a csapata kapuja mögötti vízfelületet. Serényen úszom, igaz, a kapura lövéseket még nem kezdtem el. Pedig szükség lesz rá, hogy belője magát a vb-ig az idő­sebb Kásás, ugyanis a különféle korosztályokban összesen 120 együttes nevezett a Masters-tornára.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek