Sport

Családi vállalkozás lett a sportlövő Eb

cs

Létrehozva: 2017.03.05.

Már a maribori légfegyveres Európa-bajnokság keddi rajtja előtt rekorderré vált a magyar csapat. Nemcsak itthon, de nemzetközi szinten sem nagyon volt még rá példa, hogy két szülő-gyerek páros is bekerüljön a válogatottba. Márpedig a pisztolyos Nagy László mellett fia, Máté is lőállásba állhat, míg Forrásiné Máthé Edit ezúttal nemcsak pisztolyedzőként támogatja majd lányát, Boglárkát a helyszínen, hanem futócéllövőként maga is szerepet vállal.

– Nagyon büszke vagyok a fiamra, akinek ráadásul Major Veronikával párosban az éremre is jó esélye van – mondta Nagy László, majd gyorsan hozzátette: Máté már tavaly is mindössze egy körrel maradt le a kiutazásról, pedig akkor még alig több mint egy éve lőtt csak.

– Nézőként nem kötött le a lövészet, de amikor apu rábeszélt, hogy kipróbáljam, egészen beleszerettem. Azóta ha tehetem, minden szabadidőmet a lövészettel töltöm, és remélem, nem ez az utolsó alkalom, hogy világversenyen együtt szerepelhetünk apuval, a nagy álmunk egy közös olimpia – tette hozzá Máté.

Máthé Edit lánya is nagy utat tett meg a lőtérig, hiszen ritmikus gimnasztikázott, balettozott és műúszott, mire beszippantotta ez a közeg.

– Anyuval szerencsére jól működik az edző-tanítvány viszony is – mesélte Bogi, aki idén zsúfolt évnek néz elébe, hiszen az Eb után készül a junior vb-re, érettségizik, felvételizik és a jogosítványát is meg akarja szerezni.

A futócéllövészetben Európa-bajnok édesanyja hosszabb kihagyás után tavaly, a győri kontinensviadalon tért vissza a lőállásba.

– A saját teljesítményem miatt már nem izgulok, de azt el sem tudom mondani, milyen érzés, amikor Bogit látom versenyezni, és már csak tehetetlenül, a háttérből szoríthatok érte. Remélem, ezt az extra érzelmi megpróbáltatást legalább egy éremmel honorálja majd… – mondta mosolyogva Edit.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek