Sport

Megfenyegette a Gyurta család Hargitayt

K. D.

Létrehozva: 2016.11.08.

Nagy port kavart Hargitay András, az úszók szövetségi kapitányának döntése, miszerint a decemberi rövid pályás vb-n Bernek Péter indul Gyurta Gergely helyett négyszáz vegyesen. Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel öccse azt kifogásolja, hogy egy korábbi Világkupán jobb időt úszott riválisánál, Hargitay szerint azonban Gergely nem tudna egy nap két távon is helytállni.

– Sajnos ő nem Hosszú Katinka, így mérlegelnem kellett, s úgy lát­tam, ezerötszáz méter gyorson na­gyobb esélye van az éremszer­zés­re, mint négyszáz méter vegyesen. A rövidebb távon még a döntő is necces lenne a számára – mond­ta a Borsnak Hargitay, aki nem érti, mi szükség van a fe­nye­­ge­tőzésre.

– Természetes, hogy a versenyző és a kapitány között néha nézeteltérés van, ám az nem jár­ja, hogy Gyurta Tamás, Dani és Gergely édesapja felhív, és közli: ne merjem kihagyni a fiát, mert óri­ási botrányt csinál. Ez nem szokás az úszósportban. Daninak is el­mondtam, miért döntöttem így, er­re a sajtóban lejáratókampányt in­dított ellenem. Dániel rossz úton jár. A londoni olimpiai bajnok úszó a Nemzeti Sportnak elmondta: a kapitánynak egyszerű a fel­ada­­ta, azt kellene kijelölnie a vb-indulásra, akinek jobb az ideje. Har­gi­tay szerint azonban ez összetettebb kérdés.

– A szintidő ugyan számít, de nem­ csak ez a mérvadó. Mérlegel­nem kell a szituációt is. Gergely vi­lágkupás ideje 6–9. hely között len­ne a vb-n, így pedig nincs értelme kockáztatni egy esetleges ér­met ezer­ötszáz méter gyorson. Ráadásul az ob-n Bernek majd’ öt másodperccel jobb volt Gyurtánál, aki a korábbi hazai bajnokságokon többször is visszamondott már egy-egy számot, hogy a leghosszabb gyorsra koncentrálhasson. Hiába mondja Gyurta Tamás, hogy a fia majd a vb-n eldönti, hogy akar-e indulni négyszáz méteren, ez nem így működik, mert ha visszalép, akkor már Bernek nem indulhat – fogalmazott Hargitay. Az indulók végső névsorát szerdán az elnökség jelöli ki. Érdekesség, hogy a döntésben részt vesz Gyurta Dániel is.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek