Sport

Apja nyomában jár Kokó fia

Munkatársunktól

Létrehozva: 2016.11.14.

Magyar szempontból sikeres mérkőzésen debütált ringbíróként Kovács Bence, az olimpiai bajnok ökölvívó, Kovács István fia. A 21 éves mérkőzésvezető dirigálta a főmeccset, ahol  Kovács Zoltán egyhangú pontozással legyőzte a tanzániai-orosz kettős állampolgárságú Cosmas Chekát, ezzel pedig megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) Európa-bajnoki címét. 

Kokó fia, Bence két éve kezdte a mérkőzésvezetést, 2015-ben pedig már pontozóbíróként vett részt Rácz Félix bokszmenedzser gáláin. 

– Az a hosszú távú célom, hogy a legmagasabb szinten dolgozzak vezetőbíróként az Egyesült Államokban, például egy Las Vegas-i MGM-es gálán – árulta el Kovács Bence, aki hozzátette: nem számít korrekordernek, de az átlagéletkor valahol negyven év fölött van az ő szakmájában.

Az olimpiai bajnok bunyós fia elmondta: hobbiként lejárt bokszedzésekre, ám sosem akart profi sportoló lenni, nem vonzotta a szakma. Bence édesapja ugyan 2004 óta a WBO alelnöke, ő nem érzi úgy, hogy protekció segítségével futott be bíróként. Bár azt nem tagadja, erős hátszelet jelentett számára, hogy apja révén mindenkit megismert az ökölvívás berkeiben.

– Édesapámnak nagyon tetszett, hogy a bírói pályára léptem. Kíváncsi vagyok a véleményére, ezért szoktunk beszélgetni a munkámról. Teljes mértékig támogat ezen a pályán – fogalmazott korábban Bence. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek