Sport

Tokióban már apukaként védheti meg címét Szilágyi

Vtr

2016. augusztus 15. hétfő 09:15

<p>Ünnepléssel, interjúkkal és közönségtalálkozókkal telnek majd Szilágyi Áron első itthon töltött napjai. A londoni címét Rióban megvédő kardozó távlati terve között a családalapítás szerepel.</p>

Forrás: Fejér Bálint

Négy éve nagyobb tömeg várta Szilágyit, mint most, de ezúttal a Brazíliából érkező gépe lekéste a párizsi csatlakozást, emiatt a tervezett kora esti érkezés helyett huszonhárom óra után landolt Budapesten. Szülei és testvérei most nem is voltak kint a repülőtéren, mint az első arany megszerzése után, de alig várták már haza.

– Londonból is egyből hazajöttem. Előzetesen eldöntöttem, bárhogy is alakul, most is hamarabb hazarepülök. Nagyon hosszú volt az olimpiáig vezető út, nagyon sokat voltam távoli helyeken, szerettem volna mihamarabb a családommal lenni – magyarázta Áron.  

Eddig nem is nagyon volt alkalma ünnepelni, többnyire interjúkat adott, de úgy tervezi, hogy itthon mindent bepótol, pláne, hogy a Vasas is ünnepséget szervez a klub sportolóinak.

– Egyelőre pihenni próbáltam, a nagy alvások azonban még várnak rám. Közben meg majd a tévén keresztül drukkolok a magyar csapat további sikereiért – árulta el a 26 éves kardozó. – Nem szeretem a teher kifejezést. Én nem tehernek éltem meg, hogy mindenki engem akart legyőzni. Inkább feldobott a tudat, hogy tudtam, milyen olimpiát nyerni – magyarázta. – A győzelem álomszerű! Négy évvel ezelőtt voltak szürke foltok, mivel módosult tudatállapotban, úgy szoktam mondani, ihletett formában vívtam. Most viszont nagyon tudatosan, ezért mindenre emlékszem. 

Arra a kérdésre, hogy a két Szilágyi Áron közül melyik nyerne, a londoni vagy a riói, azt felelte, egyértelmű: az utóbbi. Abban viszont nincs különbség, hogy hova kerül a riói arany.

– Valószínűleg a másik mellé: a londoni a könyvespolcon dí­szeleg. Bár az elkövetkező hetekben biztosan annyi meghívásom lesz, hogy egyelőre úton lesz velem.

Szilágyi távlati tervei között pedig már a családalapítás is szerepel.

– Párommal, Bettivel összekötjük az életünket. Jövőre tervezzük az esküvőt! Hogy Tokióban már apukaként védhetném meg újra a címemet? Az még nagyon messze van. Oda például először is ki kell jutni… Haladjunk lépésről lépésre. Előbb az esküvő… Aztán majd meglátjuk…

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

likebalaton.hu

Lúd, s virágváza a kúton – balatoni különlegességek

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: négyszer köszönt be, nyolc közé jutott a Juve

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

borsonline.hu

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Nem csináltam semmit, ami miatt dühös lehet rám – Lewandowski Messiről

origo.hu

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó