Sport

Csak azért is folytatom - mondja a férfi kajakosok trénere

Sz. S., K. D.

2016. augusztus 23. kedd 09:15

<p>A férfi kajak-kenusok lelombozó teljesítményében kódolva volt a botrány. Nem is kellett rá sokat várni. Ábrahám Attila korábbi olimpiai bajnok kritikája kiverte a biztosítékot. </p>

Amit Kozák Danutáék műveltek, az maga a csoda, hiszen valamennyi címet elhozták. A férfiaknál viszont enyhén szólva különös dolgok történtek az idén tavasszal. Gyomor­forgató és becstelen, ahogy például Dombvári Bencével elbántak – értékelt a Borsnak az 1988-as szöuli olimpián a kajak négyessel aranyérmes Ábrahám.

– Előbb az egyes, aztán a páros, majd a négyes hajóból tették ki, végül sztanozololra bukkantak a vizeletében. Kizártnak tartom, hogy doppingolt – mondta Ábrahám. Azt nem részletezte, milyen érdekkörök, lobbicsoportosulások befolyásolhatták a riói férficsapat kialakítását, de arra rámutatott, hogy a válogatási alapelvekkel állandóan variáltak. És a háromszoros olimpiai aranyérmes, négy éve, Londonban a négyessel ezüst­érmes Kammerer Zoltán köré épített, új kajakoskvartett körüli hercehurcát is elég furcsának tartja.  

Csípős

Ma már annyi pénz forog kockán az olimpián, hogy megélhetési versennyé vált. Márpedig a megélhetésért a legártatlanabbakból is előjöhet az aljas bűnöző. Varga T. Róbert

– Fábiánné Rozsnyói Katalin tréner az egység felkészítését szakmailag elrontotta, így egy másik négyes utazhatott Rióba. A válogatott szakmai vezetése asszisztált ehhez, és a válogatási alapelveket folyamatosan módosítgatták. A végén már csak az a kvartett nem verte meg Kammereréket, amelyik nem szállt vízre – tette hozzá. 

– Könnyen beszél. Húsz éve ab­bahagyta a kajakozást, nem lát bele a felkészülésbe – háborgott Kammerer.

– Nagyon az olimpiára fókuszáltunk, oda időzítettük a csúcsformát. Váratlan volt a válogatón a vereség. Ha tudjuk járni az utunkat, mi jobb helyezést érünk el. Kritizálni azonban senkit nem akarok. Tény, a válogatón nem voltunk csúcsformában, de ez nem Kati néni hibája – mondta a 38 éves klasszis. 

– Hétfő délben felhívott Attila, és elnézést kért, amit elfogadtam – árulta el a Borsnak a 74 esztendôs sikeredző. – A válogatók során olykor csak kapkodtam a fejemet, mert nem tudtam, miért van annyi változás. Ez lélektanilag megzavarta a versenyzőimet. Nem esett jól, hogy Kammererék nem jutottak ki, így most már csak azért is folytatom Tokióig.

Kulifai nem érti

Kulifai Tamás, aki a Kammerer nevével fémjelzett négyes tagja, így nyilatkozott a Borsnak: – Szakmai dolgokba nem szólok bele, de elismerem, Hufnágelék megérdemelten jutottak ki Rióba. Ugyanakkor nem értem, miért csak a 11. helyen végeztek.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Felfoghatatlan tragédia: Furcsa zajra ébredt a házaspár, a következő percben holtan feküdt egyikük

metropol.hu

Ezt neked is ki kell próbálni: sajtos pogácsa olvasónk ajánlásával

life.hu

Tápai Szabina megszólalt: "A mi házasságunk egy óriási hullámvasút"

magyarnemzet.hu

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben - videó

heol.hu

Halálos baleset történt a 31-es főúton

origo.hu

Döbbenetes mennyiségű édesvíz került az óceánba egy jéghegy miatt

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: koronavírusos a góllövőlistát vezető Kay Smits

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

nemzetisport.hu

Videó: Cavani eksztázisban! Látni kell a „Matador” és a többi MU-játékos gólörömét

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

origo.hu

Nézegessen képeket az egykori magyar gyorsétteremláncról, a City Grillről!