Sport

Lassan több sztár marad távol Riótól, mint ahány indul

Bors

2016. július 28. csütörtök 11:15

Újabb nagy nevet hiányolhatnak a sportrajongók az augusztus 5-én rajtoló riói olimpiáról: a 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező, Roger Federer térdsérülése miatt mondta le a részvételt.

Forrás: Reuters

– Rendkívül csalódott vagyok, hogy nem képviselhetem hazámat az olimpián, és hogy nem léphetek pályára már ebben a szezonban. Miután konzultáltam az orvosaimmal, meghoztam ezt a nagyon nehéz döntést, mivel az év eleji térdműtétem hosszabb rehabilitációt igényel – jelentette be a 34 éves sportember, aki 2008-ban Pekingben párosban Stan Wawrinkával arany, 2012-ben, Londonban pedig egyesben ezüstérmes lett.

Nos, nem ő az egyetlen nagy név, aki ilyen vagy olyan okból kihagyja az ötkarikás játékokat. Sőt egyes sportágakban lassan nívósabb a távol maradók, mint a nevezők névsora.

LeBron James

Az NBA legnagyobb amerikai sztárjai közül nemcsak ő hivatkozott fáradtságra, hanem Ste­phen Curry, Anthony Davis és még jó néhányan. Míg a Fekete Mamba, Kobe Bryant idén visszavonult.

Lionel Messi

A sztárfutballista inkább a Copa Americát választotta, ám nem jött be a számítása, végül a döntőben elbukott az argentin csapattal. A csalódottság miatt rá­adásul örökre a szekrénybe száműzte a válogatott mezt.

Tiger Woods

Az egykori világelső golfozó hiába tért vissza a szexbotrányai után, úgy tűnik, megközelíteni sem tudja már a korábbi játéka színvonalát. Gyenge formája miatt nincs helye Rióban, a golfvilágranglista élbolya – köztük Rory McIlroyjal – viszont a Zika-vírus miatt pánikolt be.

Marija Sarapova

Az orosz teniszezőnő a doppingbotránya miatt két év el­tiltást kapott, ezért marad le a brazil eseményről. Milos Raonic és Si­mona Halep vi­szont óvatosságból, utóbbi kettő ugyanis félti az egészségét a vírusterjesztő szúnyogoktól.

Aries Merritt

A londoni játékok 110 gátas címvédője az amerikai rostán hullott ki, miután csak negyedik lett. Míg a nőknél a száz gátas Kendra Harrison hatodikként ért célba a bajnokságon, más kérdés, hogy a napokban új világcsúcsot (12.20) futott a londoni Gyémánt Liga-versenyen.

Jelena Iszinbajeva

A kétszeres olimpiai bajnok rúdugrónő a Nemzetközi At­létikai Szövetségnek  (IAAF) a központosított orosz doppingbotrány miatt született ítélete miatt nem utazhat Rióba. Pedig a szülés után visszatérő atléta világcsúcsra készült, és egy­ben pályafutása méltó lezárására.

Kenenisa Bekele

A háromszoros olimpiai bajnok etióp hosszútávfutó, az ötezer és tízezer mé­ter világcsúcstartója egyszerűen nem tudta kivívni a jogot, hogy rajthoz állhason Rióban. Ma­ratont vagy tíz­ez­ret szeretett volna futni, ám olyan sokat volt sérült és olyan sokat hagyott ki, hogy már nem tudta utolérni magát, gyengék lettek az eredményei.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

magyarnemzet.hu

Rákay Philip: A liberálisoknak is jobb vigyázni az ilyennel!

feol.hu

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

origo.hu

Négyszázezer euróért árvereztek el egy ritka 20 dukát névértékű érmét

nemzetisport.hu

NB I: Puskás Akadémia–Ferencváros – élőben az NSO-n!

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

mandiner.hu

Márki-Zay: Halló, tessék, Kalányos Orbán vagyok!

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Leszámolt a vásárlók vágyaival a Tesla, nem kapják meg, amit akarnak