Sport

Edzéssel ünnepeli a 38-at Kammerer Zoltán

T. R.

2016. március 8. kedd 10:15

Kammerer Zoltánék Abu-Dzabiban edzőtáboroznak. Mielőtt bárki irigyelné a kajakosokat, el kell mondani, hogy napi háromszor edzenek, alig marad erejük másra.

Harmadik alkalommal edz ugyanezen a közel-keleti helyszínen a kajakválogatott egyik csoportja, köztük Kammerer Zoltán. A háromszoros olimpiai bajnok számára mindig emlékezetes a tábor, és nemcsak azért, mert a rengeteg edzés ellenére minden tökéletes, ha­nem azért is, mert immár harmadik alkalommal ünnepli – március 10-én – Abu-Dzabiban a születésnapját, idén a 38.-at.

– Ezúttal is alkohol nélkül, az ember egy edzőtáborban betartja a szabályokat, legyen bármilyen jeles is az alkalom – mondja.

– Amúgy másra sem nagyon jut energiánk, amióta február 20-án megérkeztünk. A szálloda medencéjében csak egyszer fürödtem, ahogy a tengerben is egyszer mártóztam meg. A három edzés azért kivesz belőlünk. Persze egy-egy nevezetességet megnéztünk: voltunk Dubajban, megcsodáltuk a Burdzs Kalifát, a világ legmagasabb épületét, jártunk a mesterséges Pálma-szigeten, a Ferrari Worldben, kipróbáltuk a világ legnagyobb hullámvasútját – na, ezt nehezen bírta a gyomrom –, és az F1-es pályára is kilátogattunk itt Abu-Dzabiban.

A helyszín egyébként tökéletes az edzőtáborozásra: az időjárás kiszámítható, nappal harminc, éj­szaka húsz fok körül van. Az ételek fantasztikusak. Zoli rengeteg tengeri kütyüt, halat, rákot fogyaszt, nagyon különleges ételekkel azonban nem kísérletezik, édesség azért le-lecsúzik olykor. A szálloda tökéletes, a vízfelület, ahol edzenek, szintén nagyon rendben van.

– Az első két hétben egy pihenőnapunk sem volt, a heti három edzés mellett napközben inkább pihenünk – folytatja. – Március 26-án megyünk haza, de később sem marad Kammerer nélkül Abu-Dzabi, nagyfiam, Geri itt tölti a tavaszi szünetet.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Megrázó látvány: Így néz ki Sas József sírja egy évvel a halála után

mindmegette.hu

Fogyássztori: Alexandra elárulta, hogy fogyott 28 kilót!

szoljon.hu

A Jászkunságban is hódítanak a furcsa keresztnevek

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

borsonline.hu

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

origo.hu

Megerőszakolt egy nőt, kilenc évre börtönben megy a Real Madrid korábbi sztárja