Sport

Importhokisokkal erősít a válogatott

Bors

Létrehozva: 2015.11.05.

Újabb két importhokissal erősít a válogatott. Hamarosan magyar állampolgárként léphet jégre a diósgyőriek kanadai hátvédje, Jesse Dudas és a fehérváriak amerikai játékosa, Kevin Wehrs.

Előbbi esetében – már a nevéből fakadóan is – joggal feltételezhetünk magyar gyökereket.

– Így igaz, a nagyapám, akit sajnos nem volt szerencsém ismerni, a negyvenes évek elején Budapestről érkezett Kanadába – árulta el Jesse. – Nyilván nagyon büszke lenne rám, ha láthatná, hogy Magyarországért küzdhetek a jégen.

A diósgyőri játékos egyébként annyira elkötelezett felmenői hazája iránt, hogy még egy finn klub ígéretes ajánlatát is visszautasította, hogy ne szakítsa meg a honosításhoz szükséges folyamatos kétéves magyarországi szerződését. Mellesleg Jesse-t nem csupán az őshaza iránti tisztelet hozta hazánkba, a tavaly szintén magyar állampolgárságot kapott fehérvári hokis, Frank Banham az unokatestvére.

Kevin Wehrsnek egyáltalán nincsenek magyar felmenői. Ráadásul a magyarnyelv-ismerete sem tökéletes még, de ő is óriási le­he­tőséget lát a válogatottban.

– Két éve, amikor a Mol Ligában szereplő Brassóban játszottam, aligha dédelgethettem vb-álmokat – mondta Kevin. – Érdemes volt Fehérvárra jönnöm, az osztrák bajnokság nagyon erős, és ha a kapitány is úgy gondolja, a szentpétervári A csoportos vb-n ott leszek a magyar csapattal. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek