Sport

Spiriev: Parsnak nincs félnivalója

Sz. S.

Létrehozva: 2015.08.06.

A magyar atlétikai válogatott szakmai igazgatója, Spiriev Attila nem érti, kinek állhat érdekében a pekingi vb-rajt előtt a sportág szétzilálása.

Spiriev értetlenül áll az előtt, miért pont az augusztus 22-ei, pekingi vb-start előtt robbantotta ki a Sunday Times és ARD az atlétikai vérdoppingbotrányt, amely szerint a 2001 és 2012 közötti időszakban nyolcszáz atléta volt bűnös.

– Szövetségünkhöz hivatalos értesítés nem érkezett arról, hogy magyar atléta doppingolt, így az ARD tegnapi jelzése a két magyar érintettségéről nagyon meglepett – mondta Spiriev, aki felvetésünkre, miszerint a 2012-es olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián neve nem szerepel-e a nyolcszáz feltételezett tettes között, azt válaszolta: a névsor anonim, ráadásul vérdoppinggal csak közép- és hosszútávfutók élnek, dobók nem, így Pars emlegetése eleve indokolatlan. A kiválóság hangulatát amúgy nem befolyásolják a hírek.

Hogy az IAAF elnöki tisztéért folyó Sebastian Coe–Szergej Bubka hatalmi viaskodáshoz köze lehet-e az atlétikai imázsrombolásnak, Spiriev úgy reagált, ezer más összeesküvés-elméletet lehet most felállítani.

– A sajtójelentések „gyanús” doppingeredményekről szólnak. Ez értelmezhetetlen. Egy eredmény vagy pozitív vagy negatív. Ha pozitív, kérjük a neveket! – tette hozzá.

– A szivárogtatók azért gyorsan kijelentették, hogy Usain Bolt és Mo Farah feddhetetlen, tiszta. Ezek szerint a további 798 gyanús atléta viszont vétkes?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek