Michelisz Norbert nem éppen Michelin-csillagos séf, de azért nem vall szégyent a konyhában.
Talán ezért is állt a tűzhely mögé a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá!, kampányban. Igaz, a WTTC sorozatban versenyző pilóta madeira mártással nyakon öntött Wellington-bélszínjére még várni kell, de a kevésbé bonyolult ételek nem fognak ki rajta. A hét végi marokkói futamon például – talán a hazai halas kampány bevezetéseként – lazacos és tonhalas tésztákat készített a Zengő Motorsport-csapat tagjainak.
– Pécsi egyetemi éveim alatt az albérletemben kezdtem megbarátkozni a főzéssel – árulta el az autóversenyző.
– S mint a legtöbb nagy reményű kuktának, nekem is tükörtojással és rántottával indult a karrierem. Azóta sokat fejlődtem, barátaim szerint egészen kitűnő a pizzám, amelynek a tésztáját saját kézzel gyúrom.
A csapat egyik-másik tagja azonban jóval otthonosabban és ügyesebben mozog a konyhában. A külföldi versenyeken különleges fogásokat is kipróbálnak. Már amennyire a puritán körülmények megengedik. Szerencsére Norbi nem válogatós, egyedül a pacallal szemben vannak fenntartásai.
– Szeretek főzőcskézni, de a menyasszonyom azért még lekőröz a konyhában. Johanna sokkal jobb pilótának, mint én szakácsnak. De abban mindketten egyetértünk, hogy nagyon profin mosogatok. Akár elengedett kézzel is.