Sport

Nagy a titkolózás Alonso körül

Bors

2015. február 23. hétfő 14:15

Fernando Alonso vasárnapi balesetének körülményei továbbra sem tisztázottak, és az sem teljesen világos, hogy milyen állapotban van a pilóta.

Alonso a barcelonai a háromnapos barcelonai tesz utolsó napján a falnak csapódott, az első híradások szerint 150 km/órás sebességgel, de úgy tűnik, inkább 150 mérföld/órás sebesség mellett történt a baleset, ami 240 km/órának felel meg. Esős, szeles időjárás nehezítette a szezon előtti tesztelést, egyesek szerint a szél billenthette ki az egyensúlyából Alonso McLarenét, ennek ellentmond, hogy a többi pilótát nem zavarták meg a széllökések.

Luís García Abad, Alonso menedzsere azonban tartja magát ehhez az elképzeléshez, még akkor is, ha maga a McLaren vizsgálatot kezdeményezett a baleset körülményeinek kivizsgálására, mert fogalma sincs, hogy mi okozhatta a kis híján tragédiába torkolló ütközést. Abad egyébként még hozzátette, hogy Alonsót csak megfigyelés miatt tartják továbbra is kórházba, és az a szóbeszéd sem igaz, hogy a spanyol pilóta már a teszt előtt sem érezte jól magát, szédült és bizonytalan volt.

– Ez egy hétköznapi F1-es baleset, Fernando ágyban van, pihen, vizsgálgatják, de nincs semmi komoly baja, mindenki nyugodjon le – mondta Abad, de arról, hogy mikor engedik ki a kórházból a védencét, nem beszélt. 

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet